ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Wil jij je woning een upgrade geven? Kies dan voor een achterzetraam van plexiglas

Wil jij je ramen beschermen, beveiligen, beter isoleren of geluidsdicht maken? Dan kun je achterzetramen van plexiglas overwegen. Op deze pagina kom je erachter wat een achterzetraam is en in welke situaties je voor zo’n raam kunt kiezen. Door van tevoren af te wegen of dit type raam bij je past, weet je in ieder geval dat je de juiste keuze maakt. Je kunt ervoor kiezen om een achterzetraam te laten plaatsen door professionals, maar het is ook geschikt om zelf te monteren, aangezien het om gebruiksvriendelijk materiaal gaat. Verder kom je erachter welke voordelen eraan plexiglas zitten. Plexiglas is een kunststof dat in de praktijk veel voor achterzetramen wordt gebruikt.

Wat is een achterzetraam en wanneer komt dit van pas?

Een achterzetraam helpt je om je woning beter te isoleren, geluidsoverlast tegen te gaan of je huidige raam te beschermen. Vooral in oude, lage en/of ondiepe kozijnen is het aan te raden om voor een achterzetraam te kiezen. Wanneer je enkelglas hebt, past er vaak geen dubbelglas in, zonder dat je voor een heel nieuw kozijn moet kiezen. Het achterzetraam is op dat moment een goedkopere en handige oplossing. Je kunt er ook kostbaar glas-in-rood mee beschermen. Je bepaalt zelf of je het nodig vindt om voor een achterzetraam te kiezen. Wanneer je niet zeker weet of het mogelijk is om een achterzetraam te plaatsen, kun je experts om passend advies vragen.

Als je besluit om de investering aan te gaan, is het goed om te weten dat er vaak voor een achterzetraam van plexiglas wordt gekozen. Dit is gemaakt van kunststof in plaats van regulier glas. De voordelen die bij plexiglas horen, lees je hieronder terug.

Waarom kun je het beste voor plexiglas kiezen?

Een achterzetraam van plexiglas is de ideale keuze op het moment dat je op zoek bent naar een veilige en duurzame upgrade voor je raam en kozijn. Plexiglas bestaat uit een mix van verschillende materialen en is volledig transparant, zonder dat het écht glas is. Dit heeft als voordeel dat plexiglas veel dunner en lichter is dan regulier glas. Het laat daglicht goed door en is ook nog eens krasbestendig. Uit onderzoek is gebleken dat plexiglas tot wel 25 keer sterker is dan regulier glas, waardoor je er jarenlang zonder problemen van kunt blijven genieten.

Plexiglas is flexibel, waardoor je het heel makkelijk in je kozijn kunt laten plaatsen. De flexibiliteit zorgt er ook voor dat het plexiglas niet in scherven uiteenspat, maar op een veilige manier breekt, mocht er een steen of ander zwaar voorwerp tegenaan komen. De veiligheid van plexiglas zorgt ervoor dat jij, je eventuele kinderen en/of huisdieren beter beschermd zijn. Ben je van plan om zelf plexiglas te plaatsen? Dan is het belangrijk om te weten dat het materiaal fijn is om mee te werken, je kunt het makkelijk tillen en op de gewenste plek monteren.