ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Veilige manieren van bewegen

Veilige manieren van bewegen

Als je ouder wordt, is het steeds spannender om bepaalde dingen te doen. Je merkt dat je evenwicht en coördinatie achteruit gaat en dat kan je ervan weerhouden om te blijven bewegen. Dit is zonde want door te blijven bewegen zul je fitter blijven, langer de dagelijkse bezigheden kunnen blijven doen en zo ook langer zelfstandig kunnen blijven. Daarom hebben we drie suggesties om veilig te blijven bewegen als je ouder wordt.

 

Fysiotherapie

De eerste suggestie is fysiotherapie. Een fysiotherapeut kan je bijvoorbeeld eens in de maand bezoeken. De eerste keer zullen jullie samen kijken naar waar de problemen liggen en welke oefeningen daar bij passen. Je kunt zo je wensen aangeven en oefeningen kiezen die je leuk vindt om te doen. Het is wel belangrijk dat je de oefeningen doet, anders verandert er natuurlijk niets. 

 

Dansen

Er zijn speciale dansgroepen voor ouderen. Muziek is voor veel mensen een belangrijke factor waar ze hun emoties in kwijt kunnen. Daarnaast ga je lekker bewegen. Door de afwisselende passen maak je je balansspieren extra sterk en zal je coördinatie er aanzienlijk op vooruit gaan. Er zijn verzorgingstehuizen die speciaal voor iedereen danslessen oprichten, zo ook voor mensen die bijvoorbeeld Parkinson hebben.

 

Fietsen

Als Nederlanders hebben we allemaal al veel tijd op de fiets gezeten, het zit toch wel ergens in ons bloed. Je ziet steeds meer mensen op elektrische fietsen. Deze fietsen helpen je een beetje bij het trappen waardoor je gemakkelijker fietst. Maar naar mate je ouder wordt, kan het zijn dat je banger wordt om te vallen. Zeker het opstappen en afstappen kan een uitdaging worden als je bijvoorbeeld een rotonde nadert. Hier is een oplossing voor gevonden, namelijk de driewielfiets. Dit is een fiets met twee achterbanden en een voorband. Hierdoor kun je blijven zitten wanneer je tot stilstand komt. Met een driewielfiets kun je al je boodschappen meenemen en zo genoeg beweging krijgen elke week.

 

https://www.huka.nl/