ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Rijden met een laagstaande zon doe je zo!

Rijden met een laagstaande zon doe je zo!

Je zicht kan aardig beperkt worden door een zon die laag staat, en dit kan heel vervelend zijn. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je moet doen. Hierdoor rijdt je veiliger en komen er minder ongelukken. Meer weten hierover? Lees dan snel verder!

 

Tips om veiliger te rijden met laagstaande zon 

 

Switch van normale lichten naar dimlichten

Bij een laagstaande zon zie je zelf een stuk minder, het is daarom belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Je wordt een stuk beter zichtbaar door je dimlichten ze zorgen er namelijk voor dat je koplampen, kentekenplaatverlichting en achterlichten branden. Hierdoor ben je veiliger op de weg.

 

Fietsers het vaakst te dupe van een laagstaande zon

Fietsende scholieren zijn vaak de dupe van een laagstaande zon, omdat de automobilist de niet goed ziet. Dit blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Het is daarom belangrijk om bij scholen in de buurt langzamer te rijden als de zon laag staat. Of open de ramen, op deze manier hoor je scholieren aankomen.

 

Een zonnebril is een essentieel item

Een zonnebril is essentieel bij een laagstaande zon, op deze manier bescherm jij jouw ogen en heb je beter zicht op de weg. Het kan soms lastig zijn om een zonnebril bij je te houden, bewaar de bril daarom in de auto. Op deze manier heb je de zonnebril in handbereik. 

 

De zonneklep uitbreiden 

Het is mogelijk om een verlengde zonneklep vast te maken aan je zonneklep, op deze manier wordt de zon altijd tegen gehouden. Want, als je lang genoeg bent kan een zonneklep precies de zon tegenhouden, maar als je iets kleiner bent heb je kans dat de zon er zo onderdoor komt en in je ogen schijnt. Maak daarom de verlengde zonneklep vast aan jouw zonneklep.  

 

Je auto regelmatig schoonmaken 

Maak de ruiten regelmatig aan de binnen en buitenkant schoon, want als de ruiten van je auto heel vies zijn wordt het steeds lastiger om hier doorheen te kijken. De zon schittert namelijk op de viezigheid. Gaat de zon opeens laag staan en merk je dan pas dat de ruiten heel vies zijn? Parkeer dan bij het dichtstbijzijnde benzinestation en maak je ruiten voor je eigen veiligheid schoon. 

InShared helpt je verder 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verstandig om altijd een autoverzekering af te sluiten. Ook al doe je zo voorzichtig. Een verzekering afsluiten doe je gemakkelijk bij InShared. Meer informatie nodig? Kijk dan op de website van deze partij hier kun je de premie voor de autoverzekering berekenen.

 

https://www.inshared.nl/