ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe ontstaat een afvoerprobleem?

Er zijn verschillende oorzaken voor een afvoerprobleem. Maar wat zijn deze oorzaken en hoe los je dit probleem op?

Oorzaken

Soms zit er in een voorziening resten die niet door de afvoer heen kunnen. Deze resten hebben zich namelijk opgehoopt en hierdoor komt er een verstopping. Dit gaat dan om één voorziening die niet werkt of minder goed werkt. Het kan ook zijn dat er een totale verstopping is. Dan werken er meerdere voorzieningen niet, de hoofdleiding is dan namelijk geblokkeerd. Als laatste kan het ook zijn dat in de riolering een gebroken of verschoven leiding zit. Hier kun je alleen achter komen door een vakman.

Zelf oplossen?

Een afvoerprobleem is een probleem dat je in sommige gevallen zelf kunt oplossen. Dit kan echter alleen als er sprake is van een kleine verstopping. Dit kan ook meestal alleen bij de verstoppingen in één voorziening. Voor een grotere verstopping, zoals een leidingbreuk, heb je wel een specialist nodig.  

Specialist inschakelen

In sommige gevallen lukt het niet om het afvoerprobleem zelf op te lossen, dan kun je een specialist inschakelen. Een rioolspecialist komt langs en zorgt ervoor dat de grote blokkades in de riolering worden opgelost. Meestal lost de vakman dit redelijk snel op, ongeveer in een uur tijd. Is het een groter probleem, zoals de leidingen, gaat het iets langer duren. Als het probleem dan is opgelost, is het verstandig om de riolering in de gaten te houden. Ook geeft de rioolspecialist tips mee om dit soort problemen voortaan te voorkomen.