ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Glamping in Frankrijk: C’est bon, trés bon!

Frankrijk staat al sinds mensenheugenis aan kop als populairste vakantie land. Wat ons betreft is dat, zelfs in deze tijd van goedkope vliegtickets, meer dan terecht. Elk jaar bezoeken meer dan 80 miljoen mensen het land. Een groot deel van hen bezoekt de Stad van de Liefde: Parijs. Maar ook de rest van het land is onvergelijkbaar met welk vakantieland dan ook.

Frankrijk is namelijk goed bereikbaar voor toeristen uit veel andere landen. Het land heeft bijvoorbeeld al 8 buurlanden, waarvan de inwoners maar wat graag even over de grens komen om te genieten van wat het land te bieden heeft. En dat is nogal wat. In welk andere land vind je zoveel locaties die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan (40) kun je kiezen uit verschillende kustgebieden met een uniek eigen karakter en klimaat? Waar anders vind je de ruige natuurgebieden en de klassieke kastelen.

Ook de innerlijke mens wordt goed verzorgd in Frankrijk, de keuken is wereldberoemd en ook op het gebied van wijn kom je niets tekort. Zelfs de opkomst van nieuwe wijnlanden heeft de interesse voor Franse wijnen niet doen afnemen.

Luxe kamperen in Frankrijk: Glamping

Wil jij ook optimaal genieten van al het moois dat Frankrijk je kan voorschotelen? Zorg dan voor een goede uitvalsbasis waarvandaan je de omgeving kunt verkennen. Vermijd de grote hotels, maar ga dit jaar eens glampen. Glamping staat voor glamorous camping. Dus het gevoel van kamperen, zonder beestjes in je thee. Je verblijft in een riant ingerichte tent, die al voor je klaar staat wanneer je arriveert. Je kunt er direct in!

Tijdens je vakantie slaap je heerlijk op echte bedden met een stevig matras. Je hebt een keuken tot je beschikking (al heb je die niet nodig, zoals gezegd heeft Frankrijk een bijzonder rijke gastronomische traditie) en nog veel meer zaken die het leven net een beetje leuker maken. Je glamping tent staat op een van de betere campings van Frankrijk, met veel faciliteiten die je kunt gebruiken. Veel glamping terreinen bieden bijvoorbeeld een animatie programma. Zo weet je zeker dat het héle gezin een heerlijke en onvergetelijke vakantie beleeft. Je zou er bijna permanent willen gaan wonen!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website