ZIJook.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

ISO 9001 training: de sleutel tot kwaliteitsmanagement

De ISO 9001 is een internationale norm speciaal gemaakt voor het kwaliteitsmanagementsysteem binnen een bedrijf. Deze norm is het meest bekend in de wereld van alle ISO normen. Je legt met deze internationale norm, en het volgen van een ISO 9001 training, de basis voor een zeer krachtig en sterk kwaliteitsmanagementsysteem. Met een certificering wordt beoordeeld of het bedrijf aan alle internationale eisen voldoet op het vlak van kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 training is de sleutel tot een goed kwaliteitsmanagementsysteem.

 

Een miljoen bedrijven in de wereld hebben een ISO certificering

Certificeer je je volgens de ISO norm, dan voeg je je als bedrijf bij meer dan een miljoen andere bedrijven wereldwijd. Ook zij hebben met een certificering hun organisatie verbeterd met deze standaard. Niet alleen wordt de ISO 9001 norm internationaal erkend als wereldwijd meest sterke kwaliteitsmanagementsysteem. Ook is het een heel sterk instrument voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Een kwaliteitsmanagementsysteem met een ISO 9001 norm zorgt ervoor dat de kwaliteit binnen het bedrijf wordt beheerd en bewaakt, zodat er vlakken kunnen worden geïdentificeerd voor verbetering.

 

Waarom zou je als organisatie een ISO 9001 certificering willen hebben?

Je laat met een ISO 9001 norm certificering zien dat je bedrijf voldoet aan alle internationale eisen op het vlak van kwaliteitsmanagement. Zo komt een bedrijf met een certificering tegemoet aan de eisen van het bedrijf zelf, de op het dienst of product van toepassing wet- en regelgeving en de eisen van alle klanten. Ook vormen alle eisen een ingericht managementsysteem voor alle kwaliteit van het bedrijf. Je kunt met de ISO 9001 norm het kwaliteitsmanagementsysteem van je bedrijf optimaal beheren. Dit is ongeacht hoeveel mensen binnen je organisatie werken of hoe groot je organisatie is. Zelfs kleine bedrijven kunnen een ISO certificering behalen.

 

De voordelen van een ISO 9001 certificering

Er zijn diverse voordelen als je een ISO 9001 certificering bezit hebt. Met een ISO certificaat krijg je een hogere klanttevredenheid, worden voortdurende processen verbeterd en gestroomlijnd, verbeter je het samenwerken met belanghebbende en heb je een effectieve supply chain, beschik je over een sterke bedrijfspresentatie, heb je deelname aan aanbestedingen en genereer je new business en heb je een duurzame groei en meer veerkracht doordat je risicogericht gaat denken.