ZIJook.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Eenvoudig een AOV online afsluiten bij deze specialist

Home: https://www.vezaverzekeringen.nl/

Eenvoudig een AOV online afsluiten bij deze specialist

Tegenwoordig kunt u als zzp’er zelf uw AOV online afsluiten. Dit kunt u eenvoudig doen bij VEZA Verzekeringen. Dit kan uiteindelijk flink op de kosten van de premie besparen, in tegenstelling tot een verzekering die u afsluit met behulp van een tussenpersoon. Naast de terugkerende premie, komen er bij het afsluiten van een AOV met behulp van een tussenpersoon namelijk nog advies- en bemiddelingskosten als eenmalige kosten bij. Mits u zelf goed op de hoogte bent van uw financiële situatie, en wat u nodig heeft als u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt, kunt u ook zelf uw AOV online afsluiten. Maar waar moet u precies op letten bij het afsluiten?

Wees goed op de hoogte van uw financiële zaken

Om de kosten van de premie voor uw AOV niet onnodig te laten oplopen, moet u goed op de hoogte zijn van uw financiën. Welk bedrag wilt u verzekeren in uw AOV? Dit is het jaarbedrag dat u door de verzekeraar uitgekeerd krijgt in geval van arbeidsongeschiktheid. Verzeker geen bedragen die veel hoger liggen dan uw momentele bruto jaarinkomen. Mocht u wat extra’s gespaard hebben, dan kunt u er eveneens voor kiezen om de wachttijd van uw verzekering hoger te leggen. De wachttijd houdt de periode in waarin u arbeidsongeschikt bent, maar de verzekering nog geen bedrag aan u uitkeert. Het kan namelijk voorkomen dat u weer eerder aan het werk zou kunnen dan gedacht.

De verzekering die bij uw beroep past

Het ene beroep is het andere niet. Er zijn beroepen met een hoge kans op arbeidsongeschiktheid, zoals beroepen in de bouw of andere beroepen waarbij zwaar lichamelijk werk komt kijken. De meeste verzekeringen verlopen standaard op de datum waarop uw pensioen ingaat, of u kunt zelf een eindleeftijd kiezen tussen de 50 en de 67. Mocht u een beroep uitoefenen waar de kans op arbeidsongeschiktheid hoog is, dan ligt de standaard eindleeftijd lager. In elk geval kunt u zelf uw AOV online afsluiten, maar natuurlijk staan de adviseurs van VEZA Verzekeringen altijd voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies.

https://www.vezaverzekeringen.nl/