ZIJook.nl
Image default
Zakelijk

Slimme IT diensten die elke ondernemer moet kennen

De wereld rondom IT diensten wordt alsmaar groter en groter. Alles wordt tegenwoordig digitaal gedaan en daarom is het als ondernemer zo belangrijk om op de hoogte te zijn van relevante IT diensten. Deze diensten kunnen u verder helpen met de ontwikkeling van uw bedrijf.

Dataverwijdering

Wellicht heeft u apparatuur binnen uw bedrijf dat niet meer in gebruik is. Wat u vervolgens met die apparatuur gaat doen, is natuurlijk volledig aan u. Wel is het als ondernemer ontzettend belangrijk om de data van uw hardware te verwijderen. Misschien werken de computers al lang niet meer, maar de kans is toch groot dat hier nog waardevolle gegevens op staan. Wanneer u deze computers verkoopt aan mensen/partijen met een slechte bedoeling, kan dit een enorme schade aanrichten voor uw bedrijf. Zorg er daarom voor dat u de data van deze apparaten laat verwijderen. De IT bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn zorgen er voor dat er geen mogelijkheid meer is om nog de data van de apparatuur te achterhalen. Hiermee voorkomt u dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens openbaar kunnen worden gemaakt.

Hardware opkopen

Als ondernemer bent u waarschijnlijk in het bezit van de meeste dingen die op kantoor staan, zo ook van de hardware. Wanneer uw bedrijf toe i aan nieuwe apparatuur, denk hierbij bijvoorbeeld aan laptops of computers, moet u natuurlijk wat doen met de apparatuur dat vervangen wordt. In plaats van dit rond te laten slingeren en hierdoor onnodig ruimte in te laten nemen, kan het een gezonde keuze zijn om deze hardware te laten opkopen door een partij die hierin is geïnteresseerd. Ook al is de hardware naar uw mening erg oud, de meeste producten zullen nog een restwaarde hebben. Deze IT dienst slaat eigenlijk twee vliegen in één klap, want u krijgt er een leuk bedrag voor terug én u bent van de rommel af.

IT lifecycle management

Het kan zijn dat dit begrip u helemaal niks zegt. Het is ook nog relatief nieuw, maar het brengt veel voordeel met zich mee. IT lifecycle management is eigenlijk een programma dat voor u alle processen en taken rondom telefoons en laptops voor u overneemt. Het is een geautomatiseerd systeem en hierdoor hoeft u hier zelf weinig tot niet meer naar om te kijken. IT lifecycle management zorgt er bijvoorbeeld voor dat de werkcomputers en telefoons constant de nieuwste software hebben. Het programma begrijpt zelf ook of de apparaten nog in goede staat verkeren, of dat ze eigenlijk toe zijn aan vervanging. Het voordeel hiervan is dat u hier geen omkijk meer naar heeft, wat u of uw IT afdeling veel tijd kan besparen.

Deze drie benoemde IT diensten zijn uiteraard lang niet alle IT diensten op de markt, maar dit artikel was vooral bedoeld om u hier kennis van te laten doen. U weet natuurlijk zelf wat het beste voor uw onderneming is. De ene onderneming heeft natuurlijk meer baat bij de ene IT dienst dan de andere. Maar wees vooral niet bang om eens een kijkje te nemen naar de verschillende soorten diensten en hier eventueel gebruik van te maken.

Voor meer informatie over dit soort diensten kan je het beste contact opnemen met een expert op dit gebied, zoals NEG-ITSolutions uit regio Utrecht..