ZIJook.nl
Image default
Zakelijk

Printen

 

Bijna iedereen gebruikt wel eens een printer. De een heeft er dagelijks een nodig en de ander hoeft maar eens per maand iets uit te printen. De een hoeft namelijk enkel wat festivaltickets uit te printen, maar de ander heeft de printer nodig om hele rapporten uit te draaien. 

 

Hoewel we er maar weinig bij stil staan, is zo’n printer toch wel heel erg handig. Je moet er toch niet aan denken om alles met de hand te moeten schrijven? Vroeger deden ze at dus wel, met name de monniken. Het woord monnikenwerk komt hier dan ook vandaan. Zij deden er soms wel jaren over om een boek te schrijven! Nu is het een kwestie van op een knopje drukken voordat je de benodigde informatie op papier hebt staan. Printen bestond vroeger ook al, echter op een heel andere manier. Een afbeelding op tekst werd in hout gesneden. Op die manier werd de tekst toentertijd geprint. De blokken werden los van elkaar in een insluitraam geplaatst waarna er een druk zonder fouten gemaakt werd. Dit kostte erg veel tijd, maar leidde uiteindelijk wel tot waar we nu zijn. 

 

Tegenwoordig kan er in een paar minuten een heel boekwerk geprint worden. Hiervoor gebruiken mensen vaan een continious inkjet printer. Naast tekst, worden er tegenwoordig talloze andere dingen geprint. Zo kunnen er unieke codes gemaakt worden en massaal worden uitgeprint met behulp van een qr code printer. We hoeven onszelf totaal niet meer in te spannen om iets uit te kunnen printen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de kunst op het gebied van printen blijft zichzelf alsmaar ontwikkelen. Het is nu namelijk zelfs mogelijk om dingen in 3D te printen. Hiermee kun je bijna alles printen: van vliegtuigonderdelen tot kunst voor aan de muur. Ze zijn zelfs bezig met het idee om voedsel te kunnen printen. 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Wat is een huisdierenverzekering en hoe kun je deze dekking goed uitkiezen voor je trouwe vriend?

Ibeo Boekhouder Rotterdam – Voor Ondernemers In Het Mkb

Werkschoenen essentieel gedurende het werk