ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Plafondlamp met sensor: toppunt van efficiëntie

Plafondlamp met sensor: toppunt van efficiëntie

Waarom eens geen plafondlampen met een sensor proberen in je huis? De tijd dat we in een ruimte moesten komen, de lichtknop gaan zoeken om het licht aan te steken, is voorbij. De plafondlamp met sensor heeft heel wat voordelen, die wij u hierna beschrijven:

De gebruiksvriendelijkheid van een plafondlamp met sensor

Als je in een donkere kamer binnenkomt, en zeker wanneer dit voor de eerste keer is en je de ruimte niet kent, is het altijd wel zoeken waar de schakelaar staat. Soms vind je hem niet en sukkel je maar voort in het duister, met soms onaangename gevolgen. Je struikelt of botst ergens tegenaan, en je hebt al niet veel zin meer om nog verder door die ruimte te wandelen. Een plafondlamp die uitgerust is met een sensor vermijdt dat je lang in het donker moet vertoeven. Van zodra je een ruimte betreedt, en de sensor merkt je op, gaat de lamp branden. Deze blijft een tijd aan, waarna ze zichzelf automatisch terug uitschakelt. Je bent dus al lang uit die ruimte weg als het licht opnieuw uitgaat. Je bent ten allen tijde verzekerd van een verlichte ruimte telkens als jij ze nodig hebt.

Een plafondlamp met sensor is geschikt voor heel veel ruimtes?

Dit soort lampen zijn uiterst geschikt voor plaatsen waar je vaak maar tijdelijk vertoeft. Als eerste voorbeeld kunnen we de gang, hall of overloop vermelden: het is een doorgangsplaats: je passeert het enkel om je van de ene naar een andere plaats te begeven. Het enige moment dat je licht nodig hebt, is wanneer je er doorheen wandelt. Een ander voorbeeld is het toilet. Hoe vaak laat je het licht achter je niet branden? Dit kan je vermijden door een sensor. Zolang er beweging is, blijft de lamp branden. Nadat je het toilet hebt verlaten, gaat de lamp vanzelf uit.

Met een plafondlamp met sensor doe je aan energiebesparing

Omdat deze lampen enkel maar branden wanneer jij ze nodig hebt, ga je aan energiebesparing doen. Je kan de duurtijd van het branden instellen naargelang de ruimte. Het licht brandt maar zolang jij het nodig hebt, niet langer. Geen overbodige kosten meer! Je kan nooit meer vergeten het licht ergens uit te doen. Op lange termijn voel je dit wel aan je rekening. Het plaatsen van sensoren bij plafondlampen daar waar het kan, scheelt een flinke hap in je budget!

Een sensor doet niets aan het design van de plafondlamp

Praktisch elke plafondlamp komt in aanmerking voor het werken met een sensor. Bij sommige ontwerpen van plafondlampen is de sensor ingebouwd in de lamp, zodat je er van buitenaf niets van merkt. Een ander type van lampen kan je gewoon aansluiten op een sensor. De sensor wordt dan tegen het plafond, achter de lamp geplaatst, zodat deze uit het zicht staat en niet storend is. Als het niet lukt om de sensor achter de lamp te verbergen, kan je opteren voor een sensor die ergens anders geplaatst wordt, bijvoorbeeld in een hoekje van de kamer. Op die manier blijft het discreet.

De plafondlamp kan ook zonder sensor gebruikt worden

Bij de meeste modellen van plafondlampen met sensor kan de sensor losgemaakt worden van de lamp. Ben je bezig met je interieur te veranderen, ben je aan het verhuizen en komt de plafondlamp op een andere plaats te hangen waar je constant licht nodig hebt? Dan kan dat perfect. De lamp functioneert ook in combinatie met een gewone schakelaar. Een plafondlamp met sensor: heel budgetvriendelijk en vooral gebruiksvriendelijk!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website