ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Houtgestookte hottub

Met een houtgestookte hottub in jouw tuin, hoef jij niet meer ver te reizen voor de welness. Zo kun jij jouw hoofd even helemaal leegmaken na een lange werkdag en genieten van de frisse lucht. Laat een houtgestookte hottub helemaal tot zijn recht komen in een natuurlijk ingerichte tuin die het welness gevoel nog meer versterken. 

Voordelen

Een houtgestookte hottub heeft een interne kachel met aan de buitenzijde alleen de opening van de kachel. Voor de opening zit hittebestendig glas, wat zorgt voor praktisch gebruik. Zo kun jij het hout via de buitenkant in de kachel leggen.

Een houtgestookte aluminium hottub heeft veel voordelen vergeleken met andere hottubs.

–          Een aluminium hottub is duurzaam. Het heeft een lange levensduur en blijft lang mooi.

–          Je hebt geen last van houtrot, schimmel of lekkage.

–          Aluminium is onderhoudsarm. Het is hygiënisch en gemakkelijk en snel schoon te maken.

–          Aluminium is een snelgeleider. Dit heeft als gevolg dat het water snel opgewarmd is na het opstoken van het hout in de kachel.

–          De dichte banken in de hottub besparen 400 liter water, ten opzichte van houten banken.

–          Aluminium is licht in gewicht en roest niet.

–          Doordat de hottub houtgestook is, heb je geen last van extra energiekosten aan een warmtepomp.

Accessoires

Je kunt jouw hottub helemaal compleet en schoon houden met diverse accessoires. Zo kun je met een afdekmat of een gaasafdekking blad- en vuilinval voorkomen. Met een volledige afdekmat houdt jij hiernaast het water in de hottub langer warm, zodat je de volgende dag minder lang hoeft te stoken. Hiernaast wordt een filtersysteem en een schoorsteen met afdekkap aangeraden. Je kunt de houtgestookte hottub helemaal afmaken met een gemakkelijke in- en uitstaptrap, een thermometer en verlichting.

Met een houten roerpeddel kun je ervoor zorgen dat het koud water zich goed met het warme water mengt en met een pookset houdt jij de kachel schoon en warm.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website