ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Houten lampen

Top 3 houten lampen

Houten lampen geven echt enorm veel warmte in je woonkamer of slaapkamer. Er zijn stoere houten lampen maar ook rustige houten lampen verkrijgbaar. Onderstaand vind je mijn top 3 lampen van hout.

Mijn Nummer 1 hanglamp

De houten hanglamp No.19 van de ontwerper Olaf Weller vond ik op de website van Rietveldlicht. Deze hanglamp vind ik echt enorm gaaf! De lamp is totaal anders dan wat we normaal gewend zijn van hang verlichting. De lamp is geen dichte lamp maar bestaat uit verschillende stukken MDF platen. Je zou de lamp bijna tot de categorie draadlampen noemen maar het is niet afgewerkt met draden. Belangrijk bij deze lamp is natuurlijk dat je een geweldige lichtbron erin plaatst. Een gloeilamp zou zeker tot zijn recht komen in deze open lamp. Olaf Weller is een jonge ontwerper en zijn doel is om producten te maken die bijzonder zijn en de levens van mensen verrijken.
De lamp komt blijkbaar in een bouwpakket, lijkt me lastig in elkaar te zeggen maar het zal het naar de lamp kijkende zeker waard zijn! 

Mijn Nummer 2 wat een gave vloerlamp!

De lamp die op nummer 2 in de lijst staat is de vloerlamp ‘Lantada’. De lamp is van het merk Eglo. Deze vloerlamp staat op nummer 2 voor mij omdat hij twee verschillende soorten stijlen combineert. Het hout van de vloerlamp is echt typisch landelijk, scandinavisch. Terwijl het metaal waarmee de poot afgewerkt is voor mij een industriele touch aan de vloerlamp geeft. De manier waarop de drie poten met elkaar verbonden zijn zorgt ervoor dat je het idee krijgt dat het een statief is. Erg leuk gedaan! Een ander voordeel van deze vloerlamp is dat het niet een erg dure vloerlamp is.

Mijn Nummer 3 een unieke tafellamp van dennenhout

En als laatste vind ik dit een erg unieke tafellamp/bureaulamp. De lamp heet ‘Muuto’ en ik vond deze prachtige tafellamp op de website van Houtmerk. Deze tafellamp bestaat volledig uit dennenhout alleen de verstelbare vleugeltjes zijn van metaal gemaakt. Het kapje is recht maar loopt wijd uit.De lamp is echt ideaal aangezien je de lamp helemaal naar eigen wensen kunt instellen. Zo kun je precies ervoor zorgen dat het licht schijnt waar je het prettig vindt.

Er zijn zoveel meer leuke lampen maar deze drie lampen trokken zeker mijn aandacht tijdens de zoektocht naar een houten lamp.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Isoleer uw woning met goedkoop isolatiemateriaal

Vergelijkhoveniers.nl wijst de weg naar een vakbekwame en voordelige hovenier

Ideale leeslamp: de wandlamp