ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

De 5 tips bij het kopen van een sauna

we een groot aanbod sauna’s waar u uit kunt kiezen, wij hebben twee soorten sauna’s in ons assortiment de infrarood sauna en de Finse sauna van Elite Wellness. Wij geven u graag tips en adviezen bij het kopen van een sauna. In dit artikel helpen we u graag verder.

Infrarood of Finse sauna

Wij hebben twee verschillende sauna’s in ons assortiment: infrarood en de Finse sauna. U kunt kiezen voor de traditionele Finse sauna maar de afgelopen jaren is de infraroodsauna ook erg populair geworden. In de Finse sauna wordt alle lucht in de cabine opgewarmd. De infraroodcabine werkt met stralen die gelijk op uw lichaam en spieren inwerken, de warmte in de cabine is minder warm dan de warmte in een Finse sauna. U kunt daarom in een Finse sauna minder lang zitten, bij een infrarood sauna kunt u makkelijk 45 minuten of langer blijven zitten, waardoor de dieptewerking veel beter is.

De grootte van uw sauna

Een sauna thuis hebben, heeft verschillende voordelen. U heeft de keuze of u de sauna binnen of buiten wilt plaatsen, u kunt er ook voor kiezen om de sauna gedeeltelijk in te laten bouwen. De grootte van de sauna is afhankelijk van hoeveel ruimte u heeft natuurlijk. Wilt u de sauna in de badkamer plaatsen dan is er natuurlijk niet heel veel plaats, maar in een andere kamer in huis of in de tuin meestal wel. Ook is de grootte afhankelijk van het aantal personen dat tegelijkertijd gebruik maakt van de sauna. Ook is het belangrijk voor u om rekening te houden met het energieverbruik, u zal meer energie verbruiken als er een grotere ruimte opgewarmd moet worden. 

Vergunningen 

Het kan zijn dat in bepaalde omstandigheden een vergunning nodig is voor uw sauna. Als u huurder bent van een appartement moet u toestemming vragen aan de huurder. Wanneer het gebouw waar u uw sauna plaatst uw eigendom is heeft u geen vergunning nodig.

Kosten

De kosten hangen af van de grootte, het model, de kwaliteit en de accessoires. We hebben een erg groot assortiment met prijzen die beginnen bij het basismodel vanaf ongeveer €2.000,00 tot hele luxe sauna’s  van ongeveer €9.000,00.

Welke sauna past bij u

Het ligt er natuurlijk aan wat uw voorkeur is voor een sauna. Het is belangrijk dat u zelf kiest wat u belangrijk vindt en denk ook aan de onderhoudskosten. Wij bieden u een groot assortiment sauna’s, u kunt zelf de keuze maken die u wilt. Kom zeker een keer kijken bij ons in de showroom, dan kunnen we nog wat extra advies aan u geven.