ZIJook.nl
Image default
Vervoer en transport

Zo neem je eenvoudig je fiets mee

Iedereen gaat wel eens op vakantie. Het kan binnen of buiten Nederland zijn. Het is mooi weer in je vakantieland en je wilt graag je fiets meenemen, maar hoe? Je kunt een thule fietsendrager kopen.  Waarom is dat zo’n goed idee? Lees hier verder!

Voordelen van een fiets meenemen op vakantie

Soms kan het handig zijn om je eigen fiets mee te nemen. Als je op vakantie gaat naar een land met mooi weer en je wilt het land verkennen kan een fiets enorm handig zijn. Zo kun je plekken bekijken die bijvoorbeeld moeilijk te bereiken zijn met de auto. Daarnaast is het ook voordeliger om een fiets mee te nemen op vakantie. Benzine, LPG, en diesel prijzen zijn enorm hoog geweest in de afgelopen maanden van 2022. Door een fiets mee te nemen bespaar je de brandstofkosten en kun je alsnog van je vakantieland genieten! Verder hoef je geen fiets te huren, dit is dan ook goed voor je portemonnee! Als je je vakantieland wilt verkennen hoef je je geen zorgen te maken over parkeerplaatsen of parkeerkosten. Zo kun jij op je gemak rustig de omgeving verkennen, naar de bakker, naar de winkel of gewoon een fietstocht houden. 

Hier moet je op letten  

Check allereerst je fietsen. Het is enorm vervelend als je op je bestemming erachter komt dat je een lekke band hebt of dat je versnelling niet meer zo goed doen. Zorg er voor dat je je fiets goed nakijkt voordat je vertrekt. Je kunt er ook voor kiezen om je fiets te laten nakijken door een fietsenmaker. Zo voorkom je dat je voor vervelende verassingen komt te staan. Daarnaast is een goede fietsendrager essentieel. Welke fietsendrager je nodig hebt hangt natuurlijk af van het aantal fietsen dat je wilt meenemen, welke type fiets(en) je hebt en of je auto beschikt over een trekhaak of niet. De fietsendrager kun je op de trekhaak, op het dak of op de achterklep monteren. Vervolgens moet je nog even kijken naar je verzekering. Heb je een reisverzekering? Vraag dan voor vertrek bij je verzekeraar na of je fietsen ook onder de dekking vallen. Informeer jezelf voor vertrek hoe het zit als je fiets van de fietsendrager wordt gestolen of als iemand tegen de fietsendrager aan rijdt. Voorkomen is makkelijker dan genezen, dus zorg ervoor dat je een goed slot meeneemt! 

Fiets meenemen met de trein of auto

Wil je op vakantie, maar ga je met de trein? Ook dan is het mogelijk om je fiets mee te nemen. Het maakt niet uit of je binnen of buiten Nederland op vakantie gaat. Binnen Nederland kun je voor ongeveer 6 euro een kaartje halen voor je trein. Ook voor de Thalys of de TGV is dat mogelijk. Let op dat voor elke vervoerder andere eisen gelden. Zorg ervoor dat je dit goed uitzoekt voor vertrek! Ga je met het vliegtuig op vakantie? Ook dan is het mogelijk om je fiets mee te nemen. Je fiets wordt dan als speciale bagage gezien en daarvoor moet je een bepaald bedrag betalen. Dit bedrag is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zorg ervoor dat je het goed uitzoekt voor vertrek!