ZIJook.nl
Image default
Verbouwen

Infrarood glas verwarming

Elektrisch verwarmen is de trend van nu en van de toekomst. Door te kiezen voor infrarood glaspanelen kies je voor een duurzame, innovatieve en voordelige manier van verwarmen. De warmtestralen van deze panelen werken net als de zon. Ze verwarmen namelijk de objecten en mensen in de kamer in plaats van de gehele ruimte en dat is goed voor de portemonnee. Op deze manier wordt de lucht toch verwarmt maar dan door secundaire warmteoverdracht in plaats van door de verwarming zelf. 

Op de glaspanelen is een speciale coating aangebracht die elektriciteit geleidt, wanneer er elektriciteit door die coating stroomt wordt het paneel verwarmd. Het paneel begint dan met het uitzenden van lange golf infraroodstraling en die straling verwarmt jou, je huisdier, je bank en de rest van de kamer. Omdat de glaspanelen niet de lucht in de kamer verwarmen maar de mensen en objecten in de kamer hoef je niet lang op warmte te wachten. In 5 tot 10 minuten is de gevoelstemperatuur in de kamer al comfortabel warm.  

Bij reguliere verwarmingen wordt de lucht verwarmt en stijgt deze continu omhoog. Dat maakt dat de vloer altijd kouder is dan de ruimte rondom het plafond. De glaspanelen maken dat nadeel verleden tijd door middel van lange golf verwarming. Dat vermindert het temperatuurverschil tussen het plafond en de vloer.  

Een ander voordeel van verwarmen via infrarood glaspanelen is dat deze geen geluid maken, geen geur afstoten en de lucht niet droog maken. Omdat er geen zuurstof wordt verbrand en de lucht niet droog wordt is hoofdpijn verleden tijd. Eerder hadden we het over lange golf infraroodstraling. Dat wordt tegenwoordig veel gebruikt in de geneeskunde. Dat vertelt ons niet alleen dat het niet schadelijk is maar ook dat het juist positieve effecten heeft op ons lichaam. 

De installatie van glasverwarmingen is goedkoper dan bij reguliere verwarmingen, daarnaast zijn de maandelijkse kosten ook nog eens lager dan bij reguliere verwarmingen. Het verbruik kan namelijk veel minder zijn door plaatselijk en efficiënt te verwarmen. De voorspellingen zijn dat elektrisch verwarmen goedkoper blijft worden. Dit omdat de fossiele brandstoffen steeds minder beschikbaar zijn, steeds duurder worden en de overheid maatregelen neemt tegen het gebruik van fossiele brandstoffen. 

Nog een voordeel van infrarood glaspanelen is zijn bestendigheid tegen verschillende ongemakken. Zo kunnen de panelen goed tegen grote temperatuurschommelingen en mechanische belastingen en effecten. 

Het design van de glaspanelen is een ander groot voordeel. De verwarming is namelijk geen doorn in het oog meer maar juist een sieraad aan de muur. De panelen hebben een moderne en strakke uitstraling en zijn geschikt voor elk interieur. 

Ben je benieuwd wat zo’n innovatieve, duurzame en voordelige verwarming je gaat kosten, waar je ze moet plaatsen, hoe veel je er moet aanschaffen en wat er verder bij komt kijken? Neem dan hier een kijkje

https://verwarmwinkel.nl/