ZIJook.nl
Image default
Startpaginas

Welke manieren zijn er allemaal om een tapijt goed schoon te krijgen in je woning?

Hoewel u verwend wordt met keuzes bij het selecteren van een tapijtreinigingsbedrijf voor uw huis of bedrijf, is het belangrijk om de verschillende soorten tapijtreinigingsmethoden te begrijpen die door verschillende bedrijven worden gebruikt, aangezien niet alle methoden voor uw tapijt werken. Soms heb je zelfs meer kracht nodig dan de beste miele stofzuiger om een tapijt schoon te krijgen.

Hieronder vindt u de soorten tapijtreiniging die op de markt zijn:

Warm water extractie reiniging

Algemeen bekend als stoomtapijtreiniging, heetwaterextractiereiniging gebruikt heet water onder hoge druk om de tapijtvezel te roeren en het vuil in het tapijt op te lossen.

Bij heetwaterextractie wordt meestal een reinigingsmiddel op het vervuilde oppervlak aangebracht, wordt het tapijt met een borstel geroerd en vervolgens gespoeld. Nadat het reinigingsmiddel zich voor korte tijd in het tapijt heeft genesteld, wordt het tapijt “gewassen” door een tapijtreinigingsapparaat om het reinigingsmiddel grondig af te spoelen en ten slotte op kamertemperatuur of met airconditioning te laten drogen.

  • Een gemiddeld formaat kantoor met tapijt van 3000 m² duurt normaal gesproken ongeveer 2 uur om te reinigen en duurt minstens 4 uur om te drogen. De meeste bedrijven adviseren om het tapijt in de late namiddag te reinigen, zodat het ’s nachts kan drogen en het kantoor de volgende ochtend weer normaal kan functioneren.

Tapijtreiniging met speciale methodes

Shampoo tapijtreiniging was populair tot de invoering van de inkapselingstechnologie in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hoewel het wassen van zwaar vervuild tapijt lijkt, is het nadeel van deze technologie – het achterlaten van een grote hoeveelheid natte schuimresten in het tapijt dat lang droogt, wordt kleverig als het droogt omdat er geen spoeling plaatsvindt na het wassen en het tapijt snel opnieuw in de grond wordt gezet – minder populair dan andere methoden.

Inkapseling

Schuimstof inkapseling gebruikt synthetische wasmiddelen als basis die in poedervorm kristalliseren als ze droog zijn. Losse vuildeeltjes in tapijtvezel worden ingekapseld tot poeder wanneer het toegepaste reinigingsschuim droogt en ten slotte gestofzuigd of geborsteld wanneer het schuim na het reinigen droogt.

  • De reinigingstechniek van het schuimkapsel heeft de tapijtshampooitechniek ingehaald, omdat de eerstgenoemde minder water gebruikt tijdens het reinigen, wat resulteert in een kortere droogtijd dan de tapijtshampooitechniek.
  • De schuimkapselreiniging heeft de duim omhoog gekregen van degenen die pleiten voor het gebruik van milieuvriendelijke producten, omdat er minder chemische resten achterblijven na het reinigen dan bij het tapijtshampoolen.

Hoewel deze techniek goede reinigingsresultaten heeft laten zien, is deze reinigingsmethode niet in staat geweest om zwaar vervuild tapijt grondig te reinigen vanwege de beperking van de technologie.

https://vergelijk-gratis.nl/stoomreiniger/