ZIJook.nl
Image default
Mode en Kleding

Gouden armband kopen online

Je komt online vaak gouden armbanden tegen, soms erg goedkoop. Moet je dit type gouden armband kopen of is het niet altijd goud wat er blinkt? Het goede nieuws is dat je online zeker een mooie gouden armband kunt kopen. En ook nog eens goedkoop! Je moet wel het verschil kennen tussen het aantal karaat en termen als “gold plated”. We zullen je uitleggen wat deze termen inhouden, zo weet je precies wat je bestelt!

 

Wat betekent Karaat?

Er zijn twee veelgebruikte vormen van het woord Karaat. Het duidt het gewicht aan van edelstenen, en de hoeveelheid edelmetaal in een legering. Bij een gouden armband gaat het dus om de tweede definitie.

 

Wat is een legering?

Dit is geen gouden armband van een soldaat, een legering is een combinatie van metalen. Omdat puur goud een relatief zacht edelmetaal is wordt het vaak vermengd met andere metalen die harder zijn. Zo ontstaan er ook andere kleuren goud. Puur goud heeft een oranje-gele kleur, een legering is meestal van lichter van kleur. In Europa koop je eigenlijk altijd een legering.

 

Hoeveel karaat is het beste?

Nou ja, het DUURSTE is 24 Karaat goud, dat is puur goud. Leuk in je oude sok als appeltje voor de dorst, minder geschikt voor gedetailleerde sieraden. In Nederland zul je vaak een 14, 18 of 22 Karaat gouden armband tegenkomen, zowel online als in de normale winkel. Bij een 14 Karaat is de gouden armband niet alleen sterker, deze zal ook vaak goedkoop zijn.

 

Wat is verguld of “gold plated”?

Bij een gouden armband waarbij “verguld” of “gold plated” staat is er een laagje goud over een ander materiaal gegoten. Dit type gouden armband is doorgaans heel goedkoop, toch wordt er echt goud gebruikt. Alleen betreft het een kleinere hoeveelheid. Je kunt gerust een gouden armband kopen die verguld is, maar in tegenstelling tot een 24 Karaat massief gouden sieraad kun je de goedkope gouden armband niet later inwisselen tegen de goudprijs. Maar ja, je koopt sieraden om te dragen toch?

 

In Azië kopen mensen vaak een gouden armband van echt goud als verzekering, die verdwijnen in de kluis. Dan kopen wij liever een gouden armband om te dragen, dat is veel leuker!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website