ZIJook.nl
Image default
Meubels

Eikenhouten planken

Eiken planken op maat voor uw TV meubel of als wandplank

Bij Boomstam Tafels is het mogelijk om een eikennhouten plank op maat te laten maken. Dit wordt veelal toegepast voor het decoreren van bijvoorbeeld uw IKEA Besta, Stuva of Trones meubel. Dit idee is bekend geworden dankzij IKEA hacks.

Ook is het mogelijk om een wandplank op maat te laten maken. Deze kunt u helemaal zelf samenstellen wat betreft de kleur van de behandeling en de randafwerking. Vervolgens kunt u kiezen of u een zwevende wandplank wilt, of een wandplank met leren of stalen plankdragers. Tevens zijn de leren plankdragers in 5 kleuren beschikbaar. De stalen plankdragers zijn alleen in het zwart en wit verkrijgbaar.

U kunt uw eikenplank op maat ook door ons laten behandelen tegen een meerprijs. Uw plank wordt dan volledig verzorgd zoals professionele houtbewerkers dit zouden doen. Wat betreft de behandeling, hier zijn 2 hoofdkeuzes in: een wax of een lakbehandeling. Bij een wax behandeling  wordt de tafel na het uitharden slijtvast. Op deze manier komen er niet zo snel vlekken en blijft de “tekening” op de tafel mooi.

Kan ik zelf een houten eettafel lakken?

Een houten eettafel lakken is niet zo maar een klusje. Dit proces bevat het aanbrengen van 3 lagen lak, het droogproces na elke aangebrachte laag en de nazorg. Daarom raden wij altijd aan om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Op deze manier weet je zeker dat je tafel een stuk langer mee zal gaan. Ook is het belangrijk niet te vergeten dat er niets op de tafel gezet kan worden tijdens dit hele proces. De tafel kan dus een tijdje niet gebruikt worden.

Houten eettafel behandelen met wax

Wanneer je je tafel een kleurtje wilt geven is een wax behandeling de geschikte optie. Het proces van het waxen duurt iets minder lang en heeft één stap minder ten opzichte van de lak behandeling. Echter moet ook dit professioneel worden aangebracht om het mooiste resultaat te kunnen behalen. Dankzij de wax behandeling zal de “tekening” op het tafelblad mooi zichtbaar blijven en zullen de nerven en de knoesten meer naar voren gaan komen.

https://www.boomstam-tafels.com/eiken-planken/