ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Paniekaanvallen stoppen door mentaal gezond te zijn.

Een persoon met een goede geestelijke gezondheid is veerkrachtig, in staat om een ​​volledig scala aan emoties (positief en negatief) te voelen en te uiten en om positieve relaties met anderen aan te gaan en te onderhouden. Verandering en onzekerheid worden met voeten getreden en overweldigen niet. Geestelijk gezonde mensen kunnen nieuwe dingen leren en omgaan met ongewone gebeurtenissen en situaties. Niemand van ons kan het onverwachte voorkomen, maar we kunnen wel goed voor onze geestelijke gezondheid zorgen, zodat we bij verrassingen of uitdagingen deze kunnen verwerken en aankunnen.

Als je bijvoorbeeld last hebt van paniekaanvallen, dan wil je natuurlijk een oplossing. Indeze blog van Nick de Waard lees je hoe je paniekaanvallen kunt stoppen.

Eerst en vooral, als je het moeilijk hebt, is er hulp voor jou. Als u zich in een crisis bevindt, belt u 911 of gaat u naar de dichtstbijzijnde eerste hulpafdeling.

Goede gewoonten zullen helpen bij de geestelijke en lichamelijke gezondheid, maar voor chronische of acute aandoeningen (bijv. angst, depressie, bipolaire ziekte en andere) is een combinatie van medicatie in combinatie met goede gewoonten voor de geestelijke gezondheid nodig. Zie het zo: iemand met diabetes type 2 kan zijn bloedsuikerspiegel waarschijnlijk verbeteren met een dieet en lichaamsbeweging, maar goede gewoonten in combinatie met medicatie zijn effectiever.

Het RIVM zegt dat het tijd is om professionele hulp te zoeken als u ernstige of verontrustende symptomen ervaart die twee weken of langer hebben geduurd, zoals de volgende.

  • Moeite met slapen
  • Eetlustveranderingen die leiden tot ongewenste gewichtsveranderingen
  • Moeite om ’s ochtends uit bed te komen vanwege de stemming
  • Moeite met concentreren
  • Verlies van interesse in dingen die je normaal gesproken leuk vindt
  • Onvermogen om de gebruikelijke dagelijkse functies en verantwoordelijkheden uit te voeren

Wacht niet tot uw symptomen overweldigend zijn. Praat over uw zorgen met uw primaire zorgverlener, die u indien nodig kan doorverwijzen naar een specialist in de geestelijke gezondheidszorg.

https://nickdewaard.nl/paniekaanvallen-stoppen/