ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

10 vragen over massage, die je niet durft te stellen

Sandra van Touch of Zen massage almere vertelt: Stel je voor je ligt op de massagetafel bij de masseur, er kan veel door je hoofd heen gaan. Dit kan je uit je ontspanning halen. Je gaat alleen maar denken aan die vraag en de massage is immers bedoeld om te ontspannen. Ik heb hier 10 antwoorden op jouw eventuele vragen die je niet wilt of kan stellen aan de masseur. Geen een vraag is raar dus om de roze olifant uit de kamer te halen beantwoord ik vragen die voorbij komen.

# 1 Moet ik mijn onderbroek uitdoen tijdens de massage?  

Nee dit hoeft niet. Je mag hem gewoon aanhouden. Een tip om niet je mooie lingerie aan te doen. Want er kan olie op komen. De masseur dekt je slipje af als je rug of benen worden gemasseerd, maar er kan altijd een druppeltje olie op komen. Bij diverse massages is het wel wenselijk waaronder een  Lomi Lomi massage. Maar dit omdat er met hele strijkingen van hoofd naar voeten wordt gemasseerd. Dit gebeurd altijd in toestemming van de client of die zich prettig voelt 

#2 Moet ik praten met de masseur? 

Waar jij jezelf prettig bij voelt. Blijf je liever praten dan mag dat. De meeste masseurs zullen naar je luisteren. Maar bedenk ook, we zijn niet op een feestje. Het beste effect om in die diepe ontspanning te komen is om je totaal over te geven aan het moment. Een uur je gedachten uit! De masseur stemt af op: Of het te koud of te warm is. Of de druk goed is. Of je toch nog iets vergeten bent te melden in het intake gesprek.

#3 Moet ik naar die new age muziek luisteren? 

Nee dit hoeft natuurlijk niet. Er zijn studies die hebben aangetoond dat muziek met een beat van 60 slagen per minuut een rustgevend effect heeft op de hersenen. Het beste resultaat om in de Zen modus te komen Je mag ook je eigen muziek luisteren zolang dit dit niet in tegenstrijd is met de massage. Zoals: – heavy metal – meezing liedjes – liedjes met een levendig ritme – schlagers mogen eigenlijk nooit, nergens

#4 Wat moet ik doen als ik realiseer als ik in slaap ben gevallen? 

Wat heerlijk dat je je zo vertrouwd voelt in de handen van je masseur. Je lijf geeft op dat moment aan dat de behoefte is om te slapen. Ik zou er heerlijk van genieten. De masseur maakt je vanzelf wel wakker als de tijd om is.

#5 Doet een massage pijn? 

Dat hangt af van verschillende facetten. -Welke massage die je kiest. Bindweefselmassage is een ander soort massage als een ontspanningsmassage. – Je eigen pijngrens – Of de masseur kundig is. Een spierknoop die een tijdje aanwezig is zal in het begin pijnlijker aanvoelen. Als er wat aandacht aan is gegeven dan kan de knoop minder heftig aanvoelen. Bindweefsel wat helemaal vast zit zal pijnlijker aanvoelen dan als het los zit. Als je voor het eerst een massage krijgt zal ik niet gelijk beginnen met een bindweefsel massage maar kies voor een ontspannende soort massage. Leer eerst de handen van je masseur kennen. Voor een bindweefsel zal er eerst een vertrouwensband moeten worden opgebouwd.

#6 Wanneer mag geen massages gegeven worden? 

Er zijn contra-indicaties. Dit betekent dat er in bepaalde gevallen geen massage gegeven mag worden aan een cliënt die bijv bij.

  • huidziektes
  • Ontstekingen
  • Allergische reacties
  • Besmettelijke ziekten
  • Bloedsomloop problemen ( trombose)
  • Tumoren
  • Hartfalen ( kan oedeem veroorzaken)
  • Ziekte van Parkinson

Deze lijst is niet compleet. Ik raad ten allen tijde bij twijfel je arts te raadplegen.

#7 Ik schaam mij voor bepaalde delen van mijn lijf. Wat kan ik het beste doen? 

Een aanraking dmv een massage is best intiem. Een masseur is een professional en zal altijd met respect met je omgaan. Vertel wel van te voren welke delen er gemasseerd mogen worden. Om zo niet in verlegenheid te komen of dat je je oncomfortabel gaat voelen. Enkele voorkomende voorbeelden zijn -Overgewicht -overbeharing -Acne op gezicht of rug -lelijke voeten -littekens/ striae Bedenk ook dat masseren voor de professionele masseur een passie is en deze hebben veel respect voor de mens. Dus zien ze ook meestal niet.

#8 Wordt er gemasseerd met massage olie? 

Jazeker. De meeste masseurs zullen met een basisolie werken dat op basis is van amandelolie, druivenpitolie, jojoba olie, kokosolie. Meld van te voren als je een allergie hebt. Maar in de meeste gevallen zal hiernaar gevraagd worden.

#9 Is mijn huid na de massage helemaal beolied en al?

Om te masseren zal de masseur niet zuinig zijn met olie. Maar ook niet zoveel dat je van de massagetafel af glibbert. Om zo de perfecte massage te geven moet er een lekker laagje op zitten. Na de massage zal de masseur de olie eraf halen. En je zal merken dat de huid zacht, gevoed en rustig is.

#10 Hoe zal ik mij voelen na een massage?

Je zal merken dat je je ontspannen voelt. De eventuele pijn zal verlicht zijn. En dit zal de aankomende dagen nog wel zo zijn. Iedere ervaring is anders en persoonlijk. Ervaar het zelf eens.

https://touchofzen.nl/

Gerelateerde artikelen

Oorzaken voor een knetterende e-sigaret

Veel keus in trapliften

Wat zijn pigmentvlekken