ZIJook.nl
Image default
Financieel

Als u een negatieve BKR registratie heeft kan het voor u heel lastig zijn.

Wat is nu het BKR?

BKR staat voor bureau krediet registratie. Als u een lening afsluit, wordt deze geregistreerd bij het BKR. Dit bedrijf houdt van elk persoon in Nederland met een krediet een elektronisch dossier bij. In Nederland zijn dit zo’n 11 miljoen personen die bij het BKR geregistreerd staan.

Lenen en toch BKR geregistreerd
Lenen en een krediet registratie hoort bij elkaar. Als voorbeeld u heeft een keer rood gestaan, of u heeft te maken gehad met creditcard faciliteiten. Dan wordt dit allemaal geregistreerd bij het BKR. Als u een 1 of 2 jarig abonnement koopt met een telefoon, dan wordt dit ook allemaal geregistreerd. In dit geval hoeft u dus geen lening te hebben gehad om BKR geregistreerd te staan.

Een heleboel mensen denken dat het erg is om BKR geregistreerd te staan. En denken dat lenen niet meer mogelijk is. Dat is zeker niet waar. Altijd kunt u een lening aanvragen al staat u BKR geregistreerd. De kredietverschaffer bepaald uiteindelijk of u wel een lening krijgt. Lenen met een BKR codering is mogelijk bij een heleboel bedrijven.

Lening met negatieve BKR.

Als u een negatieve BKR registratie heeft kan het voor u heel lastig zijn om geld te lenen of om een hypotheek af te sluiten.

Wat kunt u doen tegen een onterechte BKR registratie?
Een aantal punten wat u kunt doen tegen een onterechte BKR registratie.

  • Teken bezwaar als u vindt dat u registratie als onterecht is.
  • Ga samen met de persoon in gesprek die u heeft aangemeld bij het BKR. Ga samen op zoek naar een oplossing hiervan.
  • Noteer alle namen van de personen en zorg dat u alles vastlegt.

Wat kunt u doen tegen een terechte BKR registratie?

Bij een negatieve bkr registratie kunt u ook altijd bezwaar indienen. Dit is natuurlijk moeilijker dan een onterechte. Dit is minder eenvoudig, maar u kunt het altijd proberen. Er zijn wel wat dingen van belang. Gaat het om een negatieve registratie of meerdere? Het is ook een beetje geluk dat u moet hebben.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website