ZIJook.nl
Image default
Eten en drinken

Aldi vs Lidl – Welke Supermarkt Is Goedkoper?

Zowel de Aldi als de Lidl staan goed bekend als de goedkoopste supermarkten op het gebied van eigen merk producten. Hoewel ze beide altijd al een ander assortiment hebben gehad als bijvoorbeeld de Dirk of AH, beginnen beide winkels iets meer naar de andere supermarkten toe te trekken betref hun assortiment.

In dit artikel kijken we naar de prijsverschillen tussen en Lidl en Aldi, en proberen we uit te zoeken welke van deze twee supermarkt giganten het goedkoopste is! We gaan niet alleen kijken naar huismerk producten maar ook naar A-merk producten, maar eerst kijken we naar de aanbiedingen.

 

De aanbiedingen

Als we naar de aanbiedingen kijken in de folder van de Aldi en die van de Lidl zien we dat beide supermarkten regelmatig hooge kortingen geven op de belangrijkste producten in je boodschappen mandje. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar duidelijk is het niet.

Elke week lopen de aanbiedingen langs elkaar heen dus valt er niet veel over te zeggen. Zelfs een lijstje met producten kiezen en deze dan vergelijken werkt niet in dit geval sinds de aanbiedingen zo vaak wisselen. Elke supermarkt in Nederland werkt met weekelijkse aanbiedingen en deze vallen ook niet echt te vergelijken.

 

Als beste uit de test

De consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de supermarkt prijzen, en ook zij merken dat er heel veel verschil zit. Elk jaar komt er weer een andere winnaar uit en dit zou er dus op aan kunnen duiden dat er niet echt veel over te zeggen valt. Dat gezegd te hebben lezen we in dit artikel van business insider dat zowel de Aldi en de Lidl gelijk staan, precies in het midden van de verschillende supermarkt ketens.

 

 

Conclusie

Handig is het niet maar zowel de Lidl als Aldi scoren even laag wanneer het op de gemiddelde boodschappen prijs aan komt. Wanneer we naar de aanbiedingen kijken worden we ook niet wijzer, en zo zien we dus weer eens dat hoewel alle supermarkten zichzelf de goedkoopste nomen, het zo goed als onmogelijk is om daadwerkelijk erachteer te komen welke supermarkt nou echt de goedkoopste is!

http://kupino.nl