ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Glasvezel

Glasvezel

Het internet staat op zijn kop. De wereld veranderd razendsnel, waar tien jaar terug iedereen nog trouw via de modem gebruik maakte van een inbelverbinding met leuke geluidjes, kwam ADSL al snel om de hoek kijken. Deze zorgde toen voor een ware revolutie. Snelheden gingen nog meer omhoog toen iedereen de overstap maakte van ADSL naar de kabel. Inmiddels is elk huis voorzien van een WiFi toegangspunt en kan men via de mobiel ook gebruik maken van een gigantisch snel draadloos netwerk. De snelheden van 4G draadloos internet overtreffen vaak die van een fatsoenlijke kabelverbinding, maar er is iets nieuws. In Nederland begint men steeds meer over te stappen op een Glasvezelnetwerk. Na het lezen van dit artikel bent u een ware glasvezelspecialist.

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas, die in theorie signalen snel en betrouwbaar over grote afstanden kan versturen. In grote delen van Nederland ligt al het telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel in de grond. Langzaam maar zeker wordt ook glasvezel aangelegd. Over glasvezel kun je, net als over ADSL en kabel, internet, telefonie en televisie afnemen. Glasvezel kan een hogere internetsnelheid aan – in Nederland op dit moment tot wel 1 Gbps – maar technici hebben de maximale snelheid over glasvezel nog niet kunnen achterhalen.

Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen die hieronder kort worden toegelicht:

  • Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.
  • Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.
  • Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot het gebouw.
  • Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast.

Optinet houd zich al jaren bezig met glasvezel en mag zich dan ook terecht een glasvezelspecialist noemen. Door het inhuren van een specialist weet u zeker dat uw vertrouwelijke gegevens niet zomaar op straat komen te liggen en u kunt vertrouwen op een stabiel en veilig netwerk voor uw bedrijf. Optinet bied een aantal Fiber To The Desk oplossingen aan:

  • Brand-Rex Blolite
  • Brand-Rex MicroBlo
  • Ericsson Ribbonet
Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website