ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Drie problemen die een cloud werkplek voor u oplost

Een cloud werkplek is populair in het bedrijfsleven. Dit is niet zo gek omdat – helemaal in combinatie met een managed service provider – deze heel wat problemen voor u kan oplossen. Bedrijven als Cloudiction specialiseren zich erin om online werkplekken op te zetten, te beheren en te onderhouden voor het bedrijfsleven. Hieronder vindt u drie van de belangrijkste problemen op een rijtje die eenvoudig door een cloud werkplek voorkomen of opgelost kunnen worden.

Probleem één: inbreuk op de privacy van uw klanten

Als belangrijke informatie en documenten op fysieke apparaten staat, kan een cloud bij verlies van deze apparaten voorkomen dat vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen. Dergelijke inbreuken op de privacy van uw klanten kan vervelende gevolgen hebben. Naast de imagoschade die u als bedrijf oploopt, kunnen de boetes van het AVG flink oplopen. Door te werken met een cloud werkplek worden alle gegevens versleuteld opgeslagen in de cloud. Hierdoor staan vertrouwelijke gegevens niet meer op fysieke apparaten, waardoor verlies hiervan of schade hieraan geen gevolgen heeft voor de bescherming van uw gegevens.

Probleem twee: uitvallende servers

Uw eigen servers installeren en onderhouden is een dure investering. Daarnaast is een uitval van of storing aan de servers geen onrealistisch scenario wat voor veel problemen in uw werkprocessen kan zorgen. Een online werkplek, onderhouden en beheerd door een managed service provider, voorkomt dit probleem omdat u geen eigen servers meer in beheer zult hebben. Bij uitval of storing worden de defecte servers simpelweg overgenomen door andere servers in de verschillende datacentra waar de managed service provider gebruik van maakt.

Probleem drie: pieken en dalen

In de ene sector is dit probleem groter dan de ander, maar iedereen heeft te maken met pieken en dalen in zijn of haar onderneming. Genoeg serverkracht onderhouden om de pieken te voorzien is eveneens een flinke investering. Door te werken met een managed service provider kunnen bij de pieken eenvoudig extra servers aan het werk gezet worden, waar u niet voor hoeft te betalen als u later weer minder nodig heeft. Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in een cloud werkplek? Neem dan contact op met de specialisten van Cloudiction in Baarn.