ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Zo maak je de perfecte ijskoffie

Het drinken van ijskoffie is de laatste jaren erg populair geworden. Vooral onder de koffieliefhebbers is ijskoffie het ideale zomerdrankje dat koud is en voor verkoeling zorgt op de warme zomerdagen. Veel mensen zeggen dat het drinken van ijskoffie populair is geworden na de lancering van frappuccino bij Starbucks. Alleen zit er een groot verschil tussen deze twee dranken. Frappuccino is gemixt met ijsklontjes tot een soort milkshake. Soms gaat er ook nog vanille-ijs en slagroom in. De ijskoffie is gewoon een koude koffie met ijsblokjes. Zoals je je zelf ook voor kunt stellen, bevat de ijskoffie veel minder calorieën.

Hoe maak je een lekkere ijskoffie?
Veel mensen denken dat het maken van ijskoffie ingewikkeld is, maar het maken van ijskoffie is super simpel. Allereerst moet je de koffie laten afkoelen in de koelkast, maar dit hoeft niet perse. Je kan ook voldoende ijsklontjes aan je koffie toevoegen dan koelt hij vanzelf voldoende af. Bij het maken van ijskoffie is het belangrijk om sterke koffie te gebruiken. Door de ijsklontjes wordt de koffie iets milder van smaak. Veel koffieliefhebbers vinden het ook lekker om suiker toe te voegen. Dit kan bij ijskoffie ook. Veel koffiedrinkers vinden een ijskoffie veel lekkerder als er iets zoet in zit. Vind je een suiker klontje maar simpel dan kan je uiteraard ook kokosbloesemsuiker of een andere suikervervanger gebruiken. Om een iced latte te maken kan je er ook nog (amandel)melk bijvoegen.

Kan het ook makkelijker?
Heb je in de ochtend geen tijd of wil je liever ijskoffie uit een koffieapparaat? Dat kan! Er zijn ook koffie cups speciaal ontwikkeld voor ijskoffie. Zo zijn er ijskoffie cups voor Dolce Gusto. De cups maken een heerlijke ijskoffie met een mix van romige melk en intense espresso. Je kan hem nog verfrissender maken door er ijsblokjes aan toe te voegen. Per kopje bevat de ijskoffie 113 calorieën.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website