ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Zo maak je badkamertegels schoon!

Je komt dagelijks in de badkamer, maar toch is een badkamertegels schoonmaken een klus die er vaak bij inschiet. Dit komt vaak omdat je er niet aan denkt, geen tijd voor maakt of er gewoon geen zin in hebt. De badkamertegels krijgen gedurende de jaren heel wat te verduren. Vooral de tegels in de douche, omdat het leidingwater wat over de tegels stroomt veel kalk bevat. Na verloop van tijd zul je merken dat de tegels mat en vlekkerig worden. Al die chemische schoonmaakmiddelen zijn niet echt goed voor het milieu, maar wat is dan wel milieuvriendelijk en werkt ook nog eens goed? Er zijn gelukkig een heleboel middelen die ze razendsnel weer glanzend krijgen. Weg met de kalkaanslag, opgedroogde kringen en zwarte randjes. In dit artikel ga ik je de twee beste trucks vertellen over tegels schoonmaken.

Azijn Schoonmaakzijn is een wondermiddel tegen kalkaanslag en maakt je badkamer onverbindend schoon. Azijn zorgt ervoor dat je tegels wordt ontvet en ontkalkt. Maak een sopje met 50% schoonmaakazijn en 50% water en wrijf er de tegels mee in. Zodra je alles goed hebt ingesopt, laat het mengsel 15-20 minuten inwerken en wrijf de tegels na met een droge doek. Als de tegels goed droog zijn, spoel je de tegels goed na met warm water uit de douchekop. Het watermengsel en al het kalk en zeepresten van de badkamertegels zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarnaast krijg je met azijn niet alleen de badkamertegels blinkend schoon, ook je douchekraan, je toilet, handkraan en tegelvloer maak je hiermee hygiënisch schoon.

 

Groene zeep en baking soda Zijn je tegels na het gebruik van azijn nog niet schoon? Dan kun je de badkamertegels schoonmaken met groene zeep en baking soda. Maak een mengsel van 1 eetlepel groene zeep en 4 eetlepels baking soda. Meng dit vervolgens tot een stevig papje en schuur hiermee de badkamertegels weer schoon. Als het goed is zijn ook de voegen met deze schoonmaakbeurt een stuk schoner geworden. Wil je ze toch nog witter hebben? Gebruik dan een bleekmiddel voor een mooi resultaat.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website