ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Kan ik mijn schoenen verven?

Zien je leren schoenen er niet meer zo mooi uit? Of wil je ze een andere kleur geven? Dit is mogelijk. Alle leren schoenen zijn te verven met de speciaal gesorteerde schoenverf voor suède en glad leren schoenen. Het is zelfs heel goed zelf te doen, mits er de tijd voor wordt genomen. Het meest belangrijk is het schoonmaken en ontkleuren van de schoenen. Het kleuren van de schoenen zelf is zeer gemakkelijk met de schoenverf. Voor nubuck en suède is er een speciale schoenverf om schoenen te verven en zelfs in vele soorten kunstleder. Voordat je begint met het verven van je leren schoenen is het belangrijk je de volgende punten te realiseren.

  • Echt lederen schoenen geven het mooiste resultaat. Het is ook mogelijk om kunststof schoenen te verven alleen brengt dit meer risico’s met zich mee.
  • Werk altijd in een goed geventileerde ruimte.
  • Maak de schoenen van tevoren goed schoon. Hiervoor kan je een ledercleaner gebruiken.
  • Indringsverf leer heeft de beste hechting, deze verf dringt gedeeltelijk in het leer en zal dus het beste blijven zitten. Indringsverf heeft een lange levensduur, omdat het niet kan afbreken. Ook is het eenvoudig te verwerken. Indringsverf is jammer genoeg in weinig kleuren te verkrijgen. Ook is met Indringsverf enkel mogelijk om van licht naar donker te verven.
  • Het is ook mogelijk je schoenen te verven met een spuitbus. Een spuitbus is echter iets moeilijker op te brengen, omdat het met laagjes werkt. De spuitbus is wel in vele kleuren verkrijgbaar.
  • En misschien wel het belangrijkste: neem de tijd voor het verven.

Je krijgt het beste resultaat als je van licht naar donker verft. Ik raad je aan altijd gebruik te maken van ledercleaner behalve bij suède. En als laatste is echt leder het meest geschikt om te verven, synthetisch is mogelijk maar minder kans van slagen. Dit is slechts advies, garantie voor het eindresultaat kan ik je niet bieden.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website