ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Verschil SDS en SDS plus

Verschil SDS en SDS Plus

Voor de hardere oppervlakken is de SDS betonboor een absolute must. Dan doelen we op hardere ondergronden van beton, hout en metaal. SDS boren hebt u in verschillende varianten en van uiteenlopende merken. SDS boren worden ook wel eens beitel- of hamerboren genoemd overigens. Laten we hier de verschillen tussen de boren eens bespreken.

Verschil zit in de aansluiting

We kunnen de SDS boren opdelen in de reguliere uitvoering, de SDS Plus boor en de SDS Max. In beginsel zijn ze stuk voor stuk in staat om met harde oppervlakken te werken. Voor we het verschil tussen de verschillende SDS boren kunnen behandelen, is het eerst goed te weten wat het verschil is tussen reguliere boren en die van SDS. Eigenlijk verschillen ze niet heel veel van elkaar. De uitvoeringen van SDS zijn gemakkelijk in gebruik dan een normale boor. Het verschil zit echter in de aansluiting. Een reguliere boor wordt vastgezet door de spankop van de boormachine. SDS heeft uitsparingen aan twee kanten. Daarom kan de boor slechts op een manier geborgd worden.

Verschil SDS en SDS Plus?

Het verschil SDS en SDS Plus? Dat is bijvoorbeeld de diameter. SDS Plus en SDS Max hebben een metaalwerkboor variërend van 4 tot 30 millimeter gewone diameter. De Plus uitvoeringen van SDS betonboren kunnen zowel 110 millimeter als 1500 millimeter zijn. De diameter van SDS en SDS Plus zijn 10 millimeter, de Max uitvoeringen hebben een diameter van 18 millimeter. De SDS Max beschikt bovendien over een schacht. Dit heeft als voordeel dat u die gemakkelijk in een veer belaste boorkop past. Bits draait u vervolgens gemakkelijk in de boorkop, zonder dat ze vastdraaien.

Effectief boren in beton, metselwerk of steen

In alle gevallen is de SDS betonboor ideaal geschikt om op effectieve wijze in beton, metselwerk of steen te boren. De verschillende boren hebben verschillende capaciteiten en ze zijn toe te passen op verschillende machines. De reguliere SDS machines beschikken vaak over verschillende voedingsvoltages en kunnen variëren van 240 volt tot wel 1000 volt. De machines zelf kunt u in diverse modi g

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website