ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten bij de verkoop van je camper?

U heeft besloten uw camper te verkopen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten om de beste prijs voor uw camper te krijgen. Uiteraard wil u de camper met winst verkopen. Het is van belang om na te denken over de vraag hoe u de camper wil verkopen. U kunt hem verkopen aan een particulier, maar ook aan dealers, via een internetveiling, maar ook aan een camper groothandel of opkoper. U heeft dus meerdere mogelijkheden om uw camper te verkopen. Denk goed na over wat voor u de prettigste manier is om uw camper te verkopen. Een opkoper zal in beeld komen als uw camper niet meer gerepareerd kan worden en naar de sloop moet. Het loont de moeite waard om een paar sloopbedrijven te benaderen en niet direct akkoord te gaan met het bedrag dat geboden wordt. Zo kunt u er meer voor terugkrijgen.

Verkopen aan particulieren

Uw camper verkopen aan particulieren kan een lastig proces zijn, waarbij de potentiële koper uitgebreid zal willen onderhandelen en er uiteraard zo min mogelijk voor willen betalen. Het is ook een nadeel dat u niet weet met wie u in zee gaat. Men kan met de verkeerde bedoelingen langskomen. De verkoop kan een langdurig proces worden en de kosten voor online adverteren kunnen in de papieren lopen. Kiest u er toch voor om uw camper aan een particulier te verkopen? Zorg dan dat er duidelijke afspraken op papier staan, waar ook de koper mee akkoord gaat en waar u beiden uw handtekening onder zet. Dan kunt u bij eventuele problemen altijd op de afspraken wijzen. Geef de sleutel niet af voor de betaling geregeld is. Het gaat om veel geld, dus wees daar voorzichtig mee. U doet er goed aan er heel serieus over na te denken of u op deze manier zaken wil doen.

Verkopen aan dealer of camper inkoper

Als u besluit in zee te gaan met bedrijf dat campers inkoopt, is het belangrijk om uit te zoeken of ze een BOVAG en/of RDW-keurmerk hebben. Dit biedt u de garantie dat het bedrijf zich aan de regels houden en u correct zullen behandelen. Mocht er achteraf toch nog problemen ontstaan, dan is de kans groot dat het netjes opgelost wordt. Uw camper verkopen kan bij dergelijke bedrijven snel geregeld worden. U kunt op de website het kenteken en andere gegevens van uw camper invullen en zo een beeld krijgen van wat u terugkrijgt voor uw camper. Het loont de moeite waard dit bij meerdere bedrijven te doen.