ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Surround opstelling

Surround audio opstelling voor thuis

Surround opstelling

Een thuis surround audio opstelling is de beste manier om een cinema geluid ervaring in je woonkamer te hebben. Het is vele malen beter dan de normale ingebouwde televisie geluidssysteem waar al het geluid van vooraan komt. Bij surround audio worden audiosignalen opgesplitst in afzonderlijke kanalen, en als er bijvoorbeeld actie aan de linkerkant van het filmbeeld is, hoor je dat geluid uit de linker luidsprekers. Dit zorgt voor een heel meeslepende luisterervaring. Er zijn enkele factoren waarop er gelet moeten worden bij het kiezen de beste surround opstelling. De belangrijke factoren zijn: de grootte van de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd, de aantal speakers, actieve of passieve speakers, wat is een subwoofer en of dat wel nodig is.

Surround audio soorten

De surround speakers worden aangeduid met een bepaalde nummer. De meest populaire setups zijn 5.1, wat betekent vijf full range luidsprekers en een subwoofer. Je hebt ook een 2.1 systeem met een totaal van 3 speakers en een 7,1 systeem met 7 full range speakers en een subwoofer, dus in totaal acht. Voor een meer uitgebreide luister ervaring is de beste luidspreker systeem de 7.1 opstelling. Het geluid komt dan van alle kanten om je heen. Alle luidsprekers moeten op de optimale plek geplaatst worden ten opzichte van de luisterpositie. Vandaar de grootte van de kamer een belangrijke rol speelt. Als je kamer te klein is voor een 7.1 systeem is dat niet de beste optie voor jou. Kies dan liever voor een 2.1 of 5.1 opstelling. Verder heb je de keuze tussen actieve en passieve speakers. Bij een passieve speaker is er een externe versterker nodig. Actieve speakers zijn meer gebruikersvriendelijk want ze hebben een ingebouwde versterker. De beste luidspreker systeem voor thuis is eentje waar je volop van kunt genieten. Als je nou weinig of veel ruimte heb in de kamer. Of je van veel bas houd of minder diepe tonen, er is altijd een hoog kwaliteit audio opstelling dat bij jou past.

Wat is een subwoofer?

Een subwoofer is een luidspreker die is ontworpen om lage tonen te reproduceren, bekend als bas en sub-bas. Met een lagere frequentie dan die welke door de standaard full range speaker worden geproduceerd. Voor een goede surround opstelling is een subwoofer onmisbaar, want veel geluidseffecten maken gebruik van deze lage frequentie.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website