ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Kies voor een lief hangoor konijn als huisdier

Wilt uw zoon of dochter graag een huisdier? Overtuig hen dan om te kiezen voor een lief hangoor konijn. Dit vriendelijke diertje is namelijk erg aangenaam en makkelijk in de omgang. Ze vinden het vaak heerlijk om geaaid te worden. Zeker als ze dit van jongs af aan gewend zijn, accepteren ze het gemakkelijk wanneer een kind hen aait. Wat wel van belang is, is om te onthouden dat konijnen ook gemeen kunnen bijten als ze zich bedreigd voelen. Laat daarom altijd merken dat u ze wilt aaien, door ze rustig te benaderen. Zo krijgen ze nooit het idee dat u ze wilt aanvallen. Verder zijn konijnen echte knuffelaars wanneer u ze veel aandacht geeft en zijn ze erg kindvriendelijk. Zolang u uw kinderen aanleert om de pluizenbolletjes rustig te benaderen, zullen ze geen schrikreactie vertonen en zich lekker laten knuffelen. Ook door kleine kinderen.

Koop uw hangoor konijn bij een dierenspeciaalzaak

Wanneer u ervoor kiest om een huisdier aan te schaffen, zorg dan altijd dat u langsgaat bij een dierenspeciaalzaak. Zowel voor uw hangoor konijn als voor eender ander dier. Zo weet u zeker dat het diertje van een goede fokker komt en dat het goed verzorgd is in de eerste weken van zijn of haar leven. Daarnaast kunt u er zeker van zijn dat het diertje is ingeënt en dat u ook de juiste adviezen meekrijgt. Waar u wel rekening mee moet houden is dat dierenspeciaalzaken bij de verkoop van een hangoor konijn steeds meer belang hechten aan de nood aan gezelschap. Zo zal Dierenhandel Hoogendoorn het konijn bijvoorbeeld nooit alleen verkopen.

Bij goede verzorging beleeft u jarenlang plezier

Wist u dat deze lieve, springende diertjes bij goede verzorging wel zes tot tien jaar oud kunnen worden? Een goede verzorging is met andere woorden essentieel, dus u heeft er zeker baat bij om hierin te investeren. Laat u dus goed informeren door uw dierenspeciaalzaak over de vereisten van een goede verzorging vooraleer u overgaat tot de aankoop van een hangoorkonijn.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl