ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Hygiëne beddengoed

Hygiëne in bed

Je bed is een fijne en comfortabele plek om heerlijk in te ontspannen. Maar natuurlijk moet het ook een schone en hygiënische plek zijn. Gemiddeld brengt ieder mens zo’n zes tot acht uur per nacht door in zijn of haar bed. In die tijd transpireer je niet alleen, maar verlies je ook veel huidcellen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over stof en huisstofmijt. Alleen af en toe het beddengoed verschonen is daarom helaas niet genoeg om je bed goed schoon te houden. Maar hoe zorg je dan wel voor een hygiënische omgeving om in te slapen?

De hygiëne van het hoofdkussen

Het is het beste om eens per week je beddengoed te verschonen. Maar naast schone lakens, moet je ook met enige regelmaat het kussen wassen. Om je hoofdkussen goed schoon en fris te houden, is het aan te raden deze ongeveer eens in de twee tot zes maanden te reinigen. Afhankelijk van het type kussen dat je hebt, kun je dit zelf in de wasmachine doen of deze naar een stomerij brengen. Helaas is zelfs regelmatig je kussen wassen niet voldoende voor een optimale hygiëne. Door alle lichaamsolie, huidcellen en vocht, is een nieuw hoofdkussen kopen soms noodzakelijk. En ook zijn vorm en comfort behoud een kussen natuurlijk niet eeuwig, waardoor af en toe een vervangend hoofdkussen kopen iets onvermijdelijks is.

De hygiëne van het matras

Ook het matras mag niet vergeten worden wanneer het gaat om de hygiëne van jouw bed. Een matrasbeschermer is een goed hulpmiddel om het bed schoner te houden. Helaas biedt een matrasbeschermer alleen geen eeuwige bescherming en moet je het matras ook reinigen. Dagelijks even luchten door het raam open te zetten is hierin al een goede stap. Verder kan je je matras reinigen met speciale schoonmaakmiddelen en is het goed om eventuele vlekken direct te verwijderen. Het is allemaal misschien even werk, maar niets slaapt toch lekkerder dan een schoon bed?

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website