ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Het gebruiken van indringverf

Indringverf, wat is het precies? Indringverf leer is een zeer vloeibare en gladde verf die kan worden gebruikt voor het verven van verschillende leren oppervlakte. Hierdoor kan je een leren oppervlak laten veranderen van kleur. Indringverf is speciaal ontwikkeld voor de gladdere soorten leer. Denk hierbij aan: schoenen, riemen, portemonnees en zadels. Sommige mensen kiezen ervoor deze verf te gebruiken voor hout, dit kan ook, wel raden we het meer aan voor leer. Wanneer je gebruik maakt van deze indringverf moet je er wel goed over nadenken dat het een permanente verf is. Het is een verf die diep en het leer dringt en ook erg goed hecht aan het leer.

De indringverf die te koop is bij de leerverfshop is van het merk Angelus, deze Angelus leerverf staat wereldwijd bekend als de beste leerverf. Voordat je begint met het verven van je leren product raden we aan om een primer aan te brengen, dit zorgt ervoor dat de verf beter pakt op het leren oppervlak. Deze primer zorgt ervoor dat al het vuil en vet van het leer verwijder wordt, als dit niet het geval is pakt de verf niet.

Ga je aan de slag met deze verf? Zorg dan dat alles goed bedenkt is en dat je handschoenen aan hebt. Zorg dat wanneer je sneakers gaat verven de zolen goed afgetapt zijn zodat deze niet verkleuren. Indringverf is een stuk dunner dan de gemiddelde leerverf waardoor het soms wat moeilijker is om mee te werken. Wanneer professionals gebruik maken van deze leerverf doen ze dit vaak op een air spray manier omdat de verf zo vloeibaar is. Heb je deze apparatuur niet in huis kun je de verf ook op een doek doen en deze doet over het product heen wrijven, ook op deze manier zit je product er na de behandeling weer zo goed als nieuw uit.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website