ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Grote banken pakken teveel rente

Banken zoals ABN AMRO, interbank, Vesting finance en ING hebben te veel rente aan jou gerekend. Dit is het geval met de variabele rente. Jij hoort dit terug te krijgen

De verklaring is dat de banken op de voorschotten/verplichtingen een hogere financieringskost aanrekenden dan hen was toegestaan. Een variabele leningsvergoeding die zij mogen verhogen als de “marktfinancieringskosten” stijgen. Dat hebben zij gedaan. In ieder geval moeten zij de variabele leningskosten verlagen wanneer “de marktleningskosten” dalen. In de regel hebben de banken dat niet gedaan. Dus hebben ze gewoon een teveel aan rente aangerekend, illegaal en uw akkoord, zonder dat u het zag.

Het opgenomen bedrag is geen grapje. Uit berekeningen blijkt dat de banken waarschijnlijk enkele miljarden bij elkaar hebben vergist.

De Consumentenbond heeft onlangs met bepaalde banken “afspraken gemaakt” over betalen, bijvoorbeeld met de Rabobank en ABN AMRO. Op deze manier proberen deze banken het effectief te trekken, gezien het feit dat ze bijna niets betalen. Om maar een voorbeeld te geven: iemand krijgt €300, terwijl hij in aanmerking komt voor €18.000! Wees dus voorzichtig met het tolereren van slechts een geadverteerd loon.

Vooralsnog zijn vrijwel alle banken en leenspecialisten in Nederland beïnvloedbaar. Uw bank zit daar ongetwijfeld bij!

In ieder geval is er activiteit op komst. Qollect is een andere jeugdige organisatie die de banken gaat achtervolgen. Deze actie is opgezet door enkele specialisten die zich sinds kort inzetten voor het terugvorderen van onrechtmatig uitgekeerde bedragen. Deze bewijsstukken waren onder meer gericht tegen Fortis, Airbnb en A.S.R.. Zij gaan deze schade voor u verzamelen. Dit vereist dat u met hen meegaat. Laat uw subtiliteiten op qollect.nl. Wij zullen u op de hoogte houden en u zult daar ook meer gegevens vinden. Inschrijving is vrij en gratis!