ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Gezinnen met dieren

Deze week wordt het dan eindelijk weer echt lekker weer. Veel mensen vinden dit heel fijn en kiezen ervoor om gelijk dingen te gaan doen die je buiten kan gaan doen. Velen gaan fietsen en zoeken het terras op. Andere gaan weer lekker sporten in de buitenlucht. Want laten we eerlijk zijn, dit is toch altijd lekker dan binnen sporten of sporten met slecht weer.

Maar wanneer je een huisdier hebt is het natuurlijk hartstikke leuk om lekker lange wandelingen te gaan maken met je huisdier. Ook het beest zelf vindt dit fantastisch natuurlijk. Lekker rennen door de bladeren van het bos of juist lang uitwaaien op het strand met een lekker zonnetje erbij. Zo ben je gelijk een dagje er tussenuit en heeft je hond een super leuke dag!

In Nederland zijn er veel gezinnen die een huisdier hebben. Het kan van alles zijn. De populairste zijn uiteraard de hond, de kat en de konijnen, maar sommige kiezen er juist voor om huisdieren te kiezen die niet zo populair zijn, zoals chinchilla’s of reptielen, zoals slangen.

Er zijn uiteraard wel regels gebonden aan welke huisdieren je wel of niet mag hebben. Er is een hele lijst opgesteld door de overheid. Er zijn natuurlijk een hoop bedreigde diersoorten en diersoorten die gebruikt worden voor de handel op de zwarte markt, en daarom mogen deze dieren niet in huis worden genomen. Daarnaast moet je ook goed voor je huisdier zorgen, anders zitten hier consequenties aan. Als een dier ziek is, zoals parvo, dan moet je snel naar de huisarts gaan om voor je dier te laten zorgen. Dat is wel een stukje verantwoordelijkheid. Vaak worden ze gelijk behandeld en krijg je een recept mee die je bij de dierapotheker kan ophalen. kies er dus niet zomaar voor om een huisdier te kopen, maar denk goed na voor je deze keuze maakt!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website