ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Afvallen zonder diëten

Afvallen zonder diëten, een mooie zin wat klinkt als een utopie. Maar toch is het mogelijk, schrijf ik uit eigen ervaring. Er zijn verschillende soorten diëten waarbij je verschillende voedingsmiddelen uitsluit. Echter, hoe lang is het vol te houden om bepaalde productgroepen niet te eten? Even vallen we veel af, we stoppen met het dieet en ons lichaam denkt, mooi even opslaan wat er nu binnenkomt want voor je het weet gaan we weer op reserve stand. Binnen een korte tijd zit er weer gewicht aan en begin je weer van voor af aan.

Maar wat werkt dan wel?

Gezond eten en voldoende bewegen

Het klinkt als een simpele zinnetje. Gezond eten en voldoende bewegen. Maar dat is het voor heel veel mensen niet. Want wat is nu wel gezond en wat niet? En voldoende bewegen, wanneer beweeg ik voldoende? De antwoorden zijn afhankelijk van je lichaamsbouw, je fysieke gesteldheid en de doelen die je wilt behalen. Zomaar een dieet van internet afhalen geeft geen antwoord op deze vragen. Want jij bent niet dezelfde persoon als je vriendin en vice versa. Het is dus heel zinvol om daar hulp bij in te schakelen van een expert. Een expert van afslankstudio’s bespreekt samen met jou de doelen die je wilt behalen. Op basis daarvan maakt ze een plan van aanpak. In dit plan zit een sport schema en een voedingsschema. Geen dieet, maar een way of life. Niet het uitsluiten van bepaalde producten, maar het juist balanceren van de voeding. En natuurlijk een paar simpele eetwissels, zoals het gebruik van volkoren producten. De voedingsschema’s helpen je een nieuwe voedingspatroon aan te leren. Op een gegeven moment eet je automatisch op deze manier. Er is geen eindstreep of een moment van stoppen, het is gewoon zo.   

Wekelijks bespreek je de voortgang

In een wekelijkse afspraak bespreek je de voortgang. Dit is een stok achter de deur om je voorgang te bewaken. Maar ook een goed moment om vragen te stellen. Want het is natuurlijk niet makkelijk om je leefstijl aan te passen. Dit gaat met ups en downs. Maar zodra je de eerste resultaten gaat zien, sterkt je dat om door te zetten.

Een dieet is een tijdelijk middel. Afslankstudio’s helpt je verder.

Bron: https://afslankstudios.nl