ZIJook.nl
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt een borstvergroting

Een borstvergroting laten doen is iets wat heel veel voorkomt in Nederland. Er worden in Nederland jaarlijks ruim 3000 borstvergrotende operaties uitgevoerd. Voorafgaand aan de ingreep krijg je een persoonlijk consult met de plastisch chirurg en zijn of haar assistent. In dit gesprek zullen uw wensen worden besproken en wordt er gekeken naar wat er fysiek haalbaar is. De chirurg gaat de borsten van de vrouw onderzoeken en kijkt hierbij naar de vorm, de symmetrie en de positie van de borsten op het lichaam. Er wordt gekeken naar de elasticiteit en de stevigheid van de huid, wat erg belangrijk is voor de keuze en de plaats van de implantaten. Hierna wordt er bepaald welke implantaten het meest geschikt zijn en wat de grootte van de implantaten zal worden. De chirurg bespreekt in dit gesprek ook waar de littekens zullen komen. Hij gaat samen met de vrouw de medische voorgeschiedenis doornemen om zo alle mogelijke risico’s uit te sluiten. De arts neemt de borstvergroting operatie stap voor stap met de vrouw door. Na dit consult volgt een gesprek met de anesthesist. De operatie vindt plaats onder een algehele verdoving.

 

Een borstvergroting wordt meestal gedaan tijdens een dagbehandeling, echter kan het wel zo zijn dat de opname enkele dagen zal zijn op advies van de arts. De implantaten worden meestal via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht en soms via een snede in de oksel of naast de tepel. De operatie duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

 

Na de operatie krijg je als vrouw steunverband om de borsten heen. Daarnaast heb je als vrouw ook meestal twee wonddrains. De borste kunnen soms pijnlijk en gespannen aanvoelen, dit wordt echter binnen een paar dagen minder. De drains worden na één tot twee dagen ook verwijderd. Hierna moet u nog terugkomen voor het verwijderen van de hechtingen.

 

De eerste zes weken is het aan te raden om fysieke inspanning te vermijden. Na één week is het weer mogelijk om licht huishoudelijk en administratief werk te doen en weer te gaan autorijden.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website