ZIJook.nl
Image default
Beauty en verzorging

5 redenen om een healing massage te boeken

Het leven kan stressvol zijn en iedereen heeft een andere manier om met die spanning om te gaan. Ontspannen lukt bijvoorbeeld door te gaan sporten, tijd te nemen voor je vrienden, of door de buitenlucht op te zoeken. Ook tijd nemen voor jezelf hoort in dit rijtje thuis. Dit zijn vijf redenen om een healing massage te boeken.

1.     Een healing massage geeft direct ontspanning

Tijdens een massage worden je gespannen spieren los gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat een healing massage direct een ontspannend effect heeft. Het lost niet alleen spierpijn op, maar ook blokkades en spanningen worden weggemasseerd. 

2.     Er komen gelukshormonen vrij

Wist je dat lichamelijk contact van levensbelang is? Al bij jonge baby’s zien we dat aanraking een belangrijke voorwaarde is om gezond te blijven. Door aanraking komen gelukshormonen zoals serotonine en endorfine vrij. Hierdoor voel je je direct vrolijker en zorgelozer.

3.     Positief effect op lichaam én geest

Een massage werkt niet alleen lichamelijk ontspannend, maar ook geestelijk. Bij een intuïtieve massage staat masseren vanuit het hart centraal. Door deze manier van werken leer je lichaam en geest weer als één geheel te ervaren.

4.     Massage zorgt voor een betere bloedcirculatie

Masseren helpt de spieren te ontspannen, maar wist je dat er nog veel meer effecten merkbaar zijn in het lichaam? Door de massage wordt de bloedsomloop namelijk geactiveerd, waardoor ook de energiedoorstroming verbetert en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Het masseren kan zelfs een positief effect hebben op de bloeddruk.

5.     Je zit beter in je vel

Een massage zorgt ervoor dat je zowel letterlijk als figuurlijk beter in je vel komt te zitten. Ook Reiki kan daarbij helpen. Reiki is een soort massage, maar dan voor je energetische lichaam. Ook hier geldt dat wordt gekeken naar de totale mens. Probeer dus zeker eens een massage of Reiki in Rotterdam, om je weer op en top fit en gezond te voelen!