ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Auto verkopen: tips voor het maken van goede foto’s

Een auto verkopen langs de particuliere weg wordt door sommige mensen als onprettig ervaren. Vaak heeft dit te maken met het feit dat het weinig zekerheid biedt en het soms erg lang kan duren. Om het proces te versnellen is het van wezenlijk belang om voldoende transparantie te bieden aan de potentiële koper. Dit doet u middels een eerlijke en complete omschrijving, maar ook vooral middels een aantal goede foto’s. Foto’s bij uw advertentie vormen immers de eerste indruk die een potentiële koper zal hebben. Goede foto’s kunnen boekdelen spreken, hieronder een aantal tips met betrekking tot de fotografie van uw auto.

1. Zorg dat de auto schoon is

Men zegt wel eens dat een schone auto zichzelf verkoopt. Hier zit een kern van waarheid in. Een schone auto is niet alleen aantrekkelijker, maar het impliceert ook wat met betrekking tot u als verkoper en de wijze waarop u met de auto om bent gegaan. Daarnaast is een auto verkopen lastiger wanneer deze vies is, omdat de viezigheid imperfecties van de auto kan verbergen. Dit wekt gemakkelijk argwaan. Was uw auto alvorens verkoop grondig van zowel de binnen- als buitenkant. Dat wil zeggen, ga naar een (goede) wasstraat of was uw auto thuis. Breng eventueel een laagje wax aan om de auto mooi te laten glimmen. Reinig het interieur met een stofzuiger en gooi rommel weg. Tip: zet uw auto niet op de foto wanneer deze nog nat is. Het is onder veel potentiële kopers bekend dat imperfecties bij een natte auto amper opvallen. Het wordt dan ook vaak gebruikt als misleidingstruc. Deze twijfel wilt u niet bij de potentiële koper opbrengen.

2. Gebruik een goede camera

Het is van belang dat de foto’s van redelijke kwaliteit zijn. Een auto verkopen met kwalitatief lage foto’s is immers lastig. Het is daarbij uiteraard niet per definitie nodig om een dure spiegelreflexcamera te gebruiken. Ook mobiele telefoons maken tegenwoordig kwalitatieve foto’s. Bewerk de foto’s niet na en stel de camera zodanig in dat deze een zo neutraal mogelijk beeld geeft.

3. Fotografeer de juiste hoeken

Een auto verkopen wordt een stuk makkelijker wanneer potentiële kopers via de advertentie een eerlijk en volledig beeld kunnen vormen van uw auto. Probeer alle zijden van de auto te fotograferen en maak aparte foto’s van eventuele schadeplekjes. Verwijs hier eventueel naar in de omschrijving. Onthoud dat de foto’s functioneel van aard dienen te zijn, het is dus niet nodig om creatieve foto’s te maken. Vergeet ook niet het interieur duidelijk te fotograferen. Potentiële kopers zijn vaak met name geïnteresseerd in een foto van het dashboard met de kilometerstand en in een foto waarin de staat van de bekleding goed is te zien.