ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de beste rugzak voor je kind?

Hoe kies je de beste rugzak voor je kind?

Een kinderrugzak is meer dan alleen een ding dat hun boeken vasthoudt. Het is hun snackbevoorradingsstation. Hun slaapzak. Een ruimte die ze hun eigen ruimte kunnen noemen en kunnen beslissen wat ze mee moeten nemen (nou ja, redelijkerwijs – half opgegeten broodjes of 30 dennenappels kunnen een teken zijn om te zien wat er nog meer in zit). Volg deze deskundige tips om je te helpen de beste rugzak kind voor school te vinden!

Comfortabele bandjes

Zorg ervoor dat de schouderbanden gewatteerd zijn voor comfort en dat het geen dunne, smalle banden zijn. Zoek ook naar een rugzak met schouderbanden op kindermaat en een kortere ruglengte. Als je een rugzak voor volwassenen of jongeren voor een jong kind koopt, zijn de schouderbanden en de ruglengte waarschijnlijk te lang. En moedig ze, indien mogelijk, aan om het met twee banden vast te maken wanneer ze het ronddragen. Het dragen van beide banden van een Nikkie tas – niet slechts één – vermindert namelijk de belasting van de schouders.

Juiste maat

De grootste fout die we zien? Het kiezen van een te grote kinderrugtas! We raden aan om nu een rugzak of Myomy tas te kopen die bij je kind past, in plaats van een rugzak te kopen waarin je verwacht dat ze uitgroeien. Volwassenen houden er niet van om slecht passende rugzakken te dragen, en kinderen ook niet. Een rugzak is zeker te groot als hij onder de bodem hangt. Je wilt dat de bovenkant van de rugzak ongeveer 2-5 cm onder de bovenkant van de schouders van jekind zit. Zorg ervoor dat de schouderbanden niet in hun oksels steken of laag op hun rug hangen.

Stevig

Rugzakken worden op cement gegooid, onder stoelen geschopt en over speelplaatsen gesleept. Kies daarom een tas gemaakt van zwaarder, dikker materiaal om bestand te zijn tegen serieus gebruik. Kijk ook naar de kwaliteit van de naden; als je het aantal steken gemakkelijk kunt tellen, wil je  waarschijnlijk op zoek naar een steviger pakket. Minder naadsteken betekent namelijk dat de naden sneller uitblazen. Controleer ten slotte de binnenkant van de tas om te zien of deze gebonden naden heeft die bedekt zijn met stof – als je ruwe randen of rafels kunt zien, is die tas niet gemaakt om lang mee te gaan. 

Gewicht

Van lunches tot laptops, kinderen hebben veel spullen om mee te nemen, maar het is belangrijk dat hun tas niet te zwaar is. Een tas die te groot is, kan verleidelijk zijn om te veel spullen in te pakken, waardoor ze alleen maar zwaarder worden (nog een reden om de juiste maat te nemen). Kinderen mogen niet meer dan 10 tot 12 procent van hun lichaamsgewicht in hun schooltas dragen. Ontdek wat ze eigenlijk dagelijks nodig hebben. Kan het hun lunchtas comfortabel vasthouden? Kunnen ze een lege waterfles meenemen en deze op school vullen om hun tas licht te houden als ze onderweg zijn? Moeten ze elke avond een grote stapel boeken mee naar huis nemen, of mogen ze alleen de boeken meenemen die ze nodig hebben?