ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen een headshop en een smartshop

Een headshop is een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van accessoires, zoals pijpen, waterpijpen en grinders. Een smartshop daarentegen is een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van legale highs, zoals kruiden, specerijen en wierook. Beide soorten winkels verkopen meestal ook geestveruimdende middelen, vloei en andere rookbenodigdheden. Dus, wat is het verschil tussen de twee? Laten we dat eens nader bekijken.

Grootste verschil

Het belangrijkste verschil tussen een headshop en een smartshop is het soort producten dat ze verkopen. Head shops verkopen middelen, terwijl smart shops legale highs verkopen. Hoewel beide soorten winkels meestal ook sigaretten, vloei en andere rookbenodigdheden verkopen, ligt de nadruk op verschillende producten. 

De klantenkring 

Een ander verschil tussen deze twee soorten winkels is de klantenkring die ze aantrekken. Head shops worden doorgaans bezocht door mensen die illegale middelen gebruiken, terwijl smart shops doorgaans worden bezocht door mensen die legale middelen gebruiken. Dit wordt weerspiegeld in de soorten producten die elke winkel verkoopt. 

De sfeer 

Ten slotte verschilt de sfeer in elk type winkel. Head shops hebben vaak donkere of verduisterde ramen en bevinden zich in minder gewilde wijken van de stad. Smartshops daarentegen zijn vaak helder verlicht met grote ramen en bevinden zich in meer gewilde wijken van de stad. Dit komt omdat headshops illegale producten verkopen, terwijl smart shops legale producten verkopen 

Tot slot 

Concluderend zijn er drie belangrijke verschillen tussen headshops en smart shops: het soort producten dat ze verkopen, de klantenkring die ze aantrekken, en de sfeer in elk type winkel. Head shops verkopen middelen, terwijl smart shops legale highs verkopen. Een headshop wordt doorgaans bezocht door mensen die allerlei middelen gebruiken, terwijl smart shops doorgaans bezocht worden door mensen die legale middelen gebruiken. En tenslotte hebben head shops vaak donkere of verduisterde ramen en zijn ze gevestigd in minder gewilde wijken van de stad, terwijl smart shops vaak helder verlicht zijn met grote ramen en gevestigd zijn in meer gewilde wijken van de stad.

https://www.24high.nl/