E-learning cursussen voor de zorg

Efficiënt nieuw lesmateriaal leren voor de zorg

De zorg veranderd in Nederland. Bijna iedere week komt er wel iets ervan in de media. Bezuinigingen, werkdruk en tekort aan goed opgeleid personeel zijn de 3 grootste problemen binnen de zorg in Nederland. Om op het laatste punt in te haken, is goed personeel krijgen natuurlijk een vereiste voor goede zorg. Goed opgeleid personeel kost natuurlijk tijd. Ieder jaar dienen duizende zorgverleners zich verplicht te laten bijscholen om op de hoogte te blijven van nieuwe behandeltechnieken, procedures, rapporteren en hoe om te gaan met patiënten. Eén van de manieren om de kwaliteit te waarborgen bij zorgverleners is door zogenaamde intercollegiale toetsing.

Wat is intercollegiale toetsing?

Het intercollegiaal toetsen van zorgpersoneel heeft als doel de deskundigheid te toetsen van een verpleegkundige binnen een groep van collega’s waarmee samen wordt gewerkt. Hierbij worden de eigen handelingen uit het verleden getoetst aan een vaste format zodat er naderhand kan worden gekeken waar verbetering in te behalen valt. Het gewenste resultaat is het verhogen van de kwaliteit van het eigen professioneel handelen van verpleegkundigen.

E-learning voor de zorg steeds populairder

Wanneer tijd schaars wordt probeer je manieren te vinden om dingen efficiënter in te delen. Les of ondersteuning krijgen is zo’n typische voorbeeld van goed time management. Want klassikaal leren betekent dat je op vaste tijden les krijgt en daarvoor dus tijd moet vrijmaken. Met E-learning heb je dit probleem niet meer. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je de lesstof tot je neemt en aansluitend bepaalt wanneer je overgaat tot toetsing van je kennis.

Elearningmadeeasy biedt hoogwaardige cursussen voor zorgverleners in heel Nederland. Door een actueel en hoogwaardig aanbod van specifieke diensten kan iedere zorgverlening de vereiste kennis opdoen en accreditatie verkrijgen die noodzakelijk zijn voor hem of haar. Enkele van onze meest afgenomen cursussen zijn onder ander:

  • Cursus handhygiëne
  • Leren omgaan met Omaha system
  • Omgaan met tijdsdruk
  • Leren rapporteren in de zorg
  • Voorbehouden handelingen
  • Werken met sytostatica

Vraag nu vrijblijvend een DEMO aan van onze cursus, of download gratis ons e-learning catalogus met alle informatie over onze trainingsmogelijkheden. Elearningmadeeasy is aangesloten bij het kwaliteitsregister. Al onze e-learnings zijn geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V en gebaseerd op de protocollen van Vilans en andere landelijke richtlijnen en standaarden.

Nuttige info: veranderingen tarief ZvW in 2019

Ook in 2019 staan belangrijke wijzigingen in de planning voor de zorg, vanuit de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en ZorgverzekeringsWet (Zvw). Het is helaas minder goed nieuws voor zorgaanbieders, want over het algemeen betekent het een tariefdaling. De meeste gecontracteerde zorgaanbieders kiezen voor het integrale tarief, dat wil zeggen 1 tarief voor zowel verpleging als verzorging.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website