ZIJook.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement, klaar voor een nieuwe start.

Outplacement ook wel het begeleiden van de werknemer naar een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap is ongeveer 30 jaar geleden begonnen in Amerika, lees hier meer. In de meeste gevallen zal een outplacement plaatsvinden als er een reorganisatie aangekondigd is. Er is door een professionele reorganisatieaanpak veel winst te behalen voor een bedrijf en het proces zal respectvoller en menswaardiger verlopen. Er zijn meestal 5 stappen aanwezig die van belang zijn tijdens een reorganisatieproces;

  1. Voorbereiding
  2. Training
  3. Transitie
  4. Outplacement begeleiding
  5. Blijversprogramma

Zodra deze stappen goed doorlopen zijn en de volle aandacht aan besteed is, kan de outplacement plaatsvinden tijdens een reorganisatie (klik hier). Zo’n outplacement bestaat uit een traject van een aantal vaste fasen, Denk hierbij aan de verwerking van het ontslag, het in kaart brengen van competenties en wensen, sollicitatiebegeleiding en jobhunting.

Bij het outplacementtraject is het handig om een outplacementbureau in te schakelen die ervoor kan zorgen dat je 75% sneller een nieuwe baan vindt, dan dat je zelf op zoek gaat. Dit is in de meeste gevallen handig als je het 50e levensjaar gepasseerd bent, waardoor het lastiger wordt om aangenomen te worden bij een nieuw bedrijf.

Het wordt aangeraden om een helder en concreet functieprofiel te creëren door middel van een krachtige Curriculum Vitae, onderscheidende motivatiebrieven en een goed LinkedIn profiel. LinkedIn is een opkomend social mediaforum waar bedrijven interessante artikelen/posts kunnen plaatsen en op zoek kunnen gaan naar nieuwe werknemers. Op je eigen profiel kun je je behaalde certificaten, werkervaring, afgeronde opleidingen, cursussen en adresgegevens tonen.

Niet te vergeten is een eigen Facebook- en Twitteraccount. Er zijn in deze huidige tijd ook veel bedrijven via deze social mediakanalen op zoek naar nieuwe werknemers. Door deze kanalen krijgt een werkgever direct een indruk van een persoon, omdat de berichten die gepost worden in de meeste gevallen direct gezien kunnen worden.

Zorg voor een helder profiel en wie weet heb je binnen de kortste keren een andere werkplek.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website