ZIJook.nl
Image default
Zakelijk

Werkschoenen essentieel gedurende het werk

Werkschoenen essentieel gedurende het werk

De voordelen werkschoenen sneakers op het karwei kan niet worden onderschat. De voeten eisen één vierde op van alle verwondingen die worden opgedaan in de aarde. Werkend Nederland heeft ook last van dit probleem en er verkeren duizenden werknemers elk jaar met opgelopen voetletsel Er hoeft dan ook niet voort uitgelegd te worden dat dit heel veel duiten kost. Wegens de kosten die hiermee gepaard zijn gegaan werden er strengere eisen en regels opgesteld om de verwondingen binnen de perken te houden Er zijn op een aangegelegenheid moment maatregelen ingesteld, die op rekening houden met velerlei arbeid omgevingen, deze maatregelen worden gecontroleerd door de ARBO wet.

Het niet dragen van werkschoenen en de gevaren

Dankzij deze maatregelen zijn er enorme winsten geboekt op het gebied van veiligheid op de werkplek en dit eveneens tengevolgevan het dragen van werkschoenen. Voeten steken uit een zijn daarom vaak in gevaar op het karwei, maar het meeste last van de voeten komt vaak wegens hele andere redenen, zoals het verdragen van slechte werkschoenen waardoor je blaren krijgt of een verkeerde houding. Interessant genoeg is dat niet de directe verwondingen aan de voeten die de meeste blessures veroorzaken. Vaak is het gewoon eenvoudigweg het struikelen of uiglijden op een gladde vloer wat de verwonding aan de voeten veroorzaakt. Voorkomende verwondingen die worden opgelopen lopende de werkdag, wanneer er geen, of geen goede werkschoenen worden gedragen zijn: Zware materialen zoals ijzer en steen die op de voeten kan flikkeren. Puncteerde voetzool. Elke werknemer die met spijkers , draad , nietjes en schroot werkt is hier kwetsbaar voor. Brandwonden als gevolg van chemische stoffen en metaal spatten of andere brandbare en explosieve materialen zijn vooral de productie van zware metalen en de productie van chemicaliën. Elektrische schokken kunnen worden veroorzaakt wegens statische elektriciteit of rechtstreeks contact met de elektriciteitsbron. Elektriciens zijn hierbij vaak het slachtoffer . Het krakken of kneuzen van de voet is geen fijne gebeurtenis, vaak gebeurt dit door het uitglijden of struikelen, zorg daarvoor immer dat u oplet en gebruik maakt van werkschoen met slipvaste zolen.

Keuze van werkschoenen

Vandaag de dag is er een divers assortiment werkschoenen s3 die gegarandeerde begunstiging biedt op de werkplek, deze voldoen aan de Nederlandse en aan de Europese veiligheidsnormen. Dit zijn de volgende: Het dragen van werkschoenen met de zogeheette stalen snufferd. Voor het voorkomen van drukken en een slechte houding moeten werkschoenen gemaakt zijn van goede materialen en een comfortabele pasvorm bieden voor de drager. Werkschoenen met goede afdichting en flexibele anti – perforatie zolen. En naturlijk werkschoenen en werklaarzen met anti – statische rubberen zolen. Vergeet gedurende het uitkienen van uw werkschoenen niet om de mogelijke gevaren op de werkplek te benoemen, voordat u een keuze maakt tussen de daadwerkelijke schoen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website