ZIJook.nl
Image default
Zakelijk

Laat je coachen

Weet je dat je talenten zichtbaar worden in het samenwerken met anderen? Maakt in principe niet uit of het thuis in het gezin is of op het werk met je collega’s of op survival met je medesurvival lotgenoten. Tijdens samenwerken komt er uit, waarin je goed bent of waarin juist minder. Denk eens aan vindingrijkheid, doorzettingsvermogen, leiderschap, technisch inzicht, gevoel voor organisatie en structuur, analyse, stellen van goede vragen, kunnen motiveren en . . . vul zelf maar aan. Sta je op die momenten wel eens stil bij die uitgelezen kans om jezelf te ontdekken? Via een loopbaan of outplacement coach bestaat de mogelijkheid om dat te ontdekken.

Een onderliggende vraag: Wil ik weten wat mijn talenten zijn? Of anders gevraagd: Wil ik gaan ontdekken wat ik echt kan?

Als je daar tegen opziet, dan stel je snel de vraag “Waarom zou ik?” Een snel en makkelijk excuus om niet over de brug-naar-jezelf-toe te hoeven komen!

 

Echter . . . ben je wel geïnteresseerd in wat je kunt en dat ontdekken, dan voel je de tinteling van avontuur. Dat klinkt spannend, en . . . dat is het ook. Dan kan je antwoord op de vraag: ”Waarom zou ik?” zijn: “Omdat ik wil weten wat ik kan en hoe ik dat op een productieve manier kan inzetten zowel privé als in mijn werk”. Het helpt je met het ontdekken van je eigen kwaliteiten. Vanuit die ontdekking wordt je sterker in het vinden van een goede match van je kwaliteiten met bij jou passend werk. Een heel praktische en zeer doelmatig motief!

Aan de andere kant wordt je dan ook duidelijker voor bijvoorbeeld je werkgever. In een sollicitatiegesprek kun je nauwkeuriger aangeven waar je ambities en kwaliteiten liggen en hoe je die denkt te realiseren. Dat geldt zeker ook voor je functioneringsgesprek, dat vertaald wordt in  een Persoonlijk OntwikkelingsPlan. Dit POP wordt dan een concreet middel om gericht te werken aan je professionalisering rond je kernkwaliteiten. Hiermee breng jij jezelf op een hoger plan van denken en functioneren. Effect hiervan is weer, dat je meer ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling. Vitaliteit wordt dan een kenmerk van je persoonlijkheid. 

Voor je werkgever betekent je ontwikkeling:  vergroting van je toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Kortom:

Het ontdekken van jezelf betekent:

 

– beter leren kennen van je sterke en minder sterke kanten

 

– maken van keuzen, die dichter bij jezelf staan en dus sterker zijn

 

– werken aan een krachtige springplank om verder te komen.

 

– succesfactor zijn voor je werkgever

https://www.outplacementbureau.nl