ZIJook.nl
Image default
Zakelijk

Besparen op woonlasten

Als uw geld elke maand weer al op is voor het einde van de maand in zicht is, dan wordt het de hoogste tijd om te besparen op de vaste lasten. Dat kan overigens prima. We geven u hier een aantal tips die u helpen de maand voortaan beter en gemakkelijker rond te komen.

Tip 1: Sluit uw hypotheek over

Een goede manier om te besparen op de vaste lasten is het oversluiten van uw hypotheek. Dat kan, ook al loopt de hypotheek dertig jaar. Het kan u behoorlijk wat geld besparen als u overstapt naar een andere geldverstrekker vanwege vooral een lagere rente die dan geldt. Voor u overstapt is het wel verstandig u te laten informeren door een specialist. In bepaalde gevallen kunt u een boete opgelegd krijgen als u oversluit. Laat u door de specialist voorrekenen of het met een boete alsnog aantrekkelijk is om over te stappen.

Tip 2: Kies elk jaar opnieuw de goedkoopste leverancier van energie

Het is tegenwoordig gemakkelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. Door elk jaar opnieuw te vergelijken kunt u zich elk jaar verzekeren van de diensten van de goedkoopste aanbieder. Ook op die manier kunt u echt veel geld besparen. Over energie gesproken, het is best de moeite waard om te investeren in de isolatie van uw huis. Die investering verdient zich snel terug door een veel lagere energierekening.

Tip 3: Kies voor zonnepanelen

Wat ook een investering waard is, is kiezen voor zonnepanelen. Met zonnepanelen wekt u voortaan uw eigen energie op en kunt u de energie die u over hebt zelfs verkopen. Ook nu vraagt het in eerste instantie om een investering. Op de langere termijn echter, bespaart u veel geld. Voor de aanschaf heeft de gemeente waar u woont wellicht nog wel een potje – een subsidie- liggen.

Tip 4: Check elk jaar uw abonnementen

Ongemerkt hebben we vaak veel meer abonnementen dan we weten en dat we willen. En bovendien worden die abonnementen vaak stilzwijgend verlengd. Als u een abonnement aangaat schrijft u voortaan in de agenda wanneer het afloopt en wanneer u aan moet geven wel of geen verlenging te willen. Abonnementen die u nooit gebruik zegt u onmiddellijk op. Heeft u een abonnement op bijvoorbeeld Netflix en Videoland, wissel die dan per maand om. Na een maandje Netflix een maandje Videoland dus. Zo spaart u in elk geval een abonnement per maand uit.

Tip 5: Kies voor een pakketverzekering

Door te kiezen voor een pakketverzekering weet u zeker dat u op elkaar aansluitende polissen hebt en kunt u flink besparen. Als u de opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en reisverzekering combineert met de autoverzekering dan bespaart u elke maand opnieuw veel geld. Check ook uw woonverzekering op overstappen.nl zoals u ook de opstalverzekering via overstappen.nl kunt vergelijken. Over overstappen gesproken, in dat kader wordt u zo goed als volledig ontzorgd. Vaak hoeft u zelf niet eens uw huidige verzekeraar in te lichten. Dat wordt voor u gedaan. Ook daarom is het vergelijken van uw verzekering en eventueel overstappen de moeite meer dan waard.