ZIJook.nl
Image default
Woningen

Welke deurluifel moet ik kopen voor mijn huis?

De buitenkant van een huis is eigenlijk het visitekaartje. Naast een leuk tuintje en strak geschilderde kozijnen kun je nadenken over het plaatsen van een luifel boven de deur. Dit is een mooie toevoeging en biedt ook zeker enkele voordelen. Benieuwd welke dat zijn en welke deurluifel voor jouw huis geschikt is? Je leest er alles over in dit artikel.

Een eye-catcher met extra’s

Als je een luifel plaatst boven je voordeur ziet de voorkant van je huis er al direct heel anders uit. Of je nu gaat voor een deurluifel van glas, kiest voor hout of de voorkeur geeft aan een deurluifel van kunststof, het geeft een luxe uitstraling en jouw huis springt er net wat meer uit. Van een simpele, saaie voorkant ga je in een mum van tijd naar een voorkant die er direct een stuk aantrekkelijker uitziet. Naast een fraaie uitstraling biedt een luifel extra voordelen. Zo staat je bezoek altijd beschut en beschermt het tegen invallend regenwater of zelfs sneeuw. Wel zo prettig. Kies je er voor om verlichting toe te voegen, dan maak je het plaatje helemaal compleet. Bovendien geeft dit in de avond een veiliger gevoel en is het zoeken naar je sleutels in het donker verleden tijd.

Deurluifel

Voor welke stijl ga jij?

Deurluifels heb je in standaard afmetingen, maar kun je ook op maat laten maken. Kijkend naar de uitvoeringen, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Niet alleen wat het materiaal betreft, maar ook de vorm. Van strak recht tot speels gebogen, net wat jouw voorkeur heeft. Het is dus altijd belangrijk om te kijken wat bij jou én de stijl van de woning past.

  • Klassiek hout
    Ga jij voor een warme uitstraling, dan is een houten luifel zeer geschikt. Vaak is dit ook een goede keuze als je een oudere woning hebt. Het hout combineert dan de authentieke bouwstijl met een karakteristiek tintje. Het is een goedkopere optie, als je het vergelijkt met ander glas of kunststof, maar het vergt daarentegen wel meer onderhoud.
  • Modern met glas
    Heb jij een nieuwbouwwoning, dan kan deurluifel van glas een geschikte optie zijn. Het geeft de voorgevel direct een moderne look en, hoewel een luifel er zeker uitspringt, gaat het goed op in het geheel. Een bijkomend voordeel van glas ten opzichte van ander materiaal is dat het lichtdoorlatend is. Een deurluifel van glas heeft dan wel weer een hogere prijs.
  • Praktisch kunststof
    Een deurluifel die eigenlijk altijd goed is, is een deurluifel van kunststof. Bij veel woningen staat dit erg mooi. Daarbij is het materiaal onderhoudsarm en heeft het een lange levensduur. Wat prijs betreft, zal het gemiddeld tussen hout en glas inzitten.

Van inspiratie naar plaatsing

Je ziet dat elke soort zijn eigen voor- en nadelen heeft. Denk hier dus goed over na en ga eens inspiratie op doen. Dit kan online, maar je kunt zeker ook een kijkje nemen bij de betere bouwmarkten voor een eerste indruk. Worden je plannen meer concreet, ga dan in gesprek met een gespecialiseerd bedrijf. Hier kun je met al je vragen terecht, als ook voor goed en persoonlijk advies. Tevens is het aanbod daar ruim en kun je het plaatsen eveneens uit handen geven.

Gerelateerde artikelen

Het raam open tijdens het slapen?

Het monteren van PKVW gekeurd hang en sluitwerk is een must

De meerjarenplanning maakt het netjes