Aankoop wastafelkraan: maak uw correct keuze

Je hebt je badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt momenteel een douchemengkraan voor jouw wastafel. Er zijn zoveel gevariëerde wastafelkranen te koop dat u mogelijk niet derhalve goed weet welke u exact moet selecteren. De onderstaande vragen helpen u op weg tijdens dit kopen van een wastafelkraan.

Vragen bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw meest in mijn inrichting?

Heeft u zeker klein begroting en hou u van eenvoudigheid? Dan is een standaard wastafelkraan de beste keuze. Zij zijn zowel voorhanden als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of rustiek interieur past een klassieke stijl wastafelkraan dit beste. Klassieke wastafelkranen bezitten mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen zijn juist strak vormgegeven. Doorgaans betreffen het eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkraan zijn de minimalistische wastafelkranen. Zij zijn dikwijls vierkant van vorm en beschikken een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind je fijn?

Uw meeste wastafelkranen bestaan van chroom. Kranen van dit materiaal schijnen mooi. Roestvrij staal is daarentegen mat van kleur en ietsje duurder. Het voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Zeer hygiënisch vanzelfsprekend. Supersteel wastafelkraan (van dit merk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken achterblijve. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepswastafelkranen bezitten een aparte toevoer voor warm en koud water. Je regelt de temperatuur door evenals de knop voor koud water als warm water juist af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen dit bovenal goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden dit best verkocht vanwege hun gemak. U vindt gemakkelijk de voor jou ideale temperatuur en kan de greep naderhand in deze stand laten staan. Flink duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kun je met één of verscheiden tippen met je vinger de temperatuur van uw water schikken.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen een mogelijkheid voor mij?

Indien je een wastafel hebt bij een waskom dan kan je uw beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen. Hoewel wandkranen iets duurder zijn dan staande wastafelkranen, beschikken deze twee belangrijke baten. Ten eerste is dit om een ingebouwde kraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkraan ontstaan tamelijk wat viezigheid en kalkaanslag dat regelmatig moeizaam te verwijderen door moeilijke hoekjes. Daar heb jij met een ingebouwde wastafelkraan geen last van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling welke het omtrent jouw badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mijzelf een hoge, lage of medium wastafelkraan het handigste?

Voor een wastafel zijn lage kranen de maatstaf. Een medium kraan levert desalniettemin meer comfort omtrent uw handen wassen en is derhalve handig mits je even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen bestaan een must indien je kom op uw wastafel hebt.

6. Hoe urgent vind ik de kwaliteit van een wastafelkraan?

De bekwaamheid van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door het binnenwerk. Wastafelkranen bezitten standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bestaan van hogere kwaliteit: ze zijn soepel te gebruiken, lekken lager gauw en gaan langer mee.

Uw hebt door het antwoorden van deze zaken een hoogwaardig beeld van de wastafelkraan welke u wilt aanschaffen. Neem een kijkje op www.installatievakwinkel.nl en koop uw beste wastafelkraan.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website