ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Vliegenvangers – Welke moet ik kiezen?

 

Er zijn diverse Vliegenvangers op de markt gebracht. Allemaal met enkele extra kwaliteiten en iedere vliegenvanger heeft wel iets dat aansluit op uw wensen. Echter zijn er enkele aspecten die u altijd kunt afwegen alvorens u een keuze maakt. Er zijn namelijk twee verschillende soorten Vliegenvangers. Een vliegenvanger met kleefplaat en Elektrische vliegenvangers.

 

Wat is het verschil?

 

Het verschil zit hem in, de naam zegt het eigenlijk al, dat de elektrische vliegenvangers op elektriciteit werken en de andere vliegenvangers niet. Dit betekent dat de een beter ingezet kan worden in grote ruimten en ergens binnen en de ander juist op kleinere plekken, buitenshuis etc. De keuze voor een vliegenvanger is verstandig al is het vaak wel een dure aankoop. Het wordt dan ook vaak als investering gezien aangezien zulke apparaten lang mee gaan en er ook een lange garantie op zit. De vraag is dan ook vaak, welke schaf ik aan.

 

Er is zo veel aanbod en uiteraard wil je er van verzekerd zijn dat het product wel van goede kwaliteit is en daadwerkelijk gaat werken. Ten eerste is het dan verstandig om te bekijken waarvoor je het apparaat wilt inzetten. Wil je het apparaat in een stalling zetten, garage, grote hal, grote werkruimte dan kun je het beste kiezen voor een elektrische vliegenvanger met spanningsboog en UV lampen. Het UV licht zorgt ervoor dat de vliegende insecten aangetrokken worden en de spanningsboog elimineert de vliegen door deze te elektrocuteren.

 

Vliegenvangers met Kleefplaat werken zonder elektriciteit en zijn geschikt voor kleine werkruimten, in huis, op slaapkamers, in eettenten, achter vitrines en noem maar op. Deze vliegenvangers zijn ook gebruiksvriendelijker. De vlieg wordt niet geëlektrocuteerd maar wordt vaak via een UV lamp en anders aanzuiging naar het apparaat gelokt. Als zij dan vervolgens tegen de kleefplaat aan worden getrokken, kunnen zij niet meer weg. De vliegende insecten zie je verder niet zitten. Zij zitten goed verborgen in de Vliegenvanger zelf.

 

Klik hier voor Goedkope Vliegenvangers

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Reparatie schuifpui

Materiaal

huis laten bouwen