ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras

Hoe kunstgras ontstaan is

Kunstgras is ontstaan als alternatief voor gewoon gras. Het wordt met name gebruikt in situaties waar gewoon gras niet toereikend is of wanneer er sprake is van een situatie waar geen gras kan gedijen. Bij het eerste punt kunt u denken aan sportvelden die intensief gebruikt worden. Gewoon gras wordt dan compleet vertrapt en krijgt niet de kans te herstellen. Het gevolg hiervan is kale plekken in bijvoorbeeld het voetbalveld, wat het speelgemak niet vergroot. Bij het tweede punt kunt u denken aan een situatie waar gras binnen of in een zeer schaduwrijke omgeving geplaatst moet worden. Gewoon gras groeit hier niet goed en zal dus niet voor een mooie grasmat zorgen, met kunstgras heeft u geen enkele last van dergelijke problemen. Kunstgras is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw en wordt gemaakt van plasticvezels. Sinds die tijd verandert het soort gras steeds en wordt het steeds verder ontwikkeld. Grofweg kunnen er tot op heden vier generaties kunstgras onderscheidden worden. Deze worden hieronder verder uitgewerkt.

  • Eerste generatie: gemaakt van korte vezels, die dicht op elkaar geplakt werden. Dit werd ook wel de plastic mat genoemd en was nog geen groot succes.
  • Tweede generatie: deze kwam op gang begin jaren ’80 van de vorige eeuw. Dit gras werd gemaakt van korte sprieten, waar soms zand tussen gestrooid werd. Zowel de eerste generatie als tweede generatie kunstgras was voornamelijk populair binnen de hockeysport, waar het vanaf het vroege begin werd gebruikt als vervanging voor gewoon gras.
  • Derde generatie: dit type is speciaal ontwikkeld als vervanging van gewoon gras op voetbalvelden. De ondergrond is van een speciaal materiaal gemaakt, de vezels zijn langer en worden ingestrooid met fijn zand of rubber. Zo gaat de bal makkelijker over het veld, maar wanneer de spelers vallen hebben zij kans op brandwonden door de wrijving.
  • Vierde generatie: dit soort kunstgras is momenteel nog volop in ontwikkeling. Hier wordt geen gebruik gemaakt van opvulling van de vezels met behulp van fijn zand of rubber. Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van lange rechte vezels en gekrulde kunststofvezels.

Zoals hierboven uit blijkt, is de ontwikkeling van kunstgras nog steeds in volle gang en worden en met de jaren steeds inventievere technologieën op toegepast. Hieronder zal uitgelegd worden waar u dergelijk matten van kunstgras kunt aanschaffen en wat u er allemaal mee kunt doen.

Het aanschaffen van kunstgras

Kunstgras kunt u bij diverse organisaties aanschaffen. Waar u dit het beste kunt doen, hangt een beetje af van het doel dat u heeft voor het kunstgras in kwestie. Wanneer u een voetbalveld aan wilt leggen, zal u behoefte hebben aan een heel ander soort kunstgras dan wanneer u het wilt gebruiken om uw tuin te verfraaien. Het eerste zal capaciteiten moeten hebben waardoor het makkelijker gaat om de bal er over heen te schoppen. De tweede toepassing zal veel meer van doen hebben met het uiterlijk van het gras, u wilt waarschijnlijk dat uw kunstgras niet van echt te onderscheiden is. Bedenk dus goed wat het doel is van het kunstgras voordat u overgaat tot de aanschaf ervan. Het bedrijf Vario Masters in Green heeft een groot voordeel, namelijk dat zij allerlei soorten kunstgras aanbieden. Zij bieden bijvoorbeeld gras aan voor uw tuin dat van dusdanig hoge kwaliteit is dat het net echt lijkt. Verder kunnen zij u helpen met gras voor speelplaatsen, bijvoorbeeld voor een speelheuvel of als veiligheidsmaatregel. Dit gras moet vooral een goede dempende werking hebben, het uiterlijk zal iets minder belangrijk zijn. Ook de eerder genoemde sportvelden kunnen zijn bekleden met kunststofgras. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos, van voetbalvelden tot hockeyvelden tot veldjes om panna op te spelen. Als laatste kan Vario Masters in Green ook kunstgras gebruiken om het landschap vorm te geven. Hierbij kunt u denken aan een toepassing in een openbare ruimte of in een leefomgeving. Zoals u hierboven kunt lezen zijn de toepassingen voor het gebruik van gras gemaakt van kunststof eindeloos en heeft zij vele toepassingen waar u zo op het eerste gezicht misschien niet aan denkt.

Zie voor meer informatie de website

Vario Masters in Green helpt u graag met het uitzoeken van de beste soort gras, zodat deze precies past bij wat u zoekt en welke toepassingen u in gedachte heeft. U kunt daarnaast alle mogelijke opties bekijken in de show tuin van het bedrijf, welke gevestigd is in het oosten van het land, in Lichtenvoorde. Hier kunt u op uw gemak alle soorten gras bekijken, voelen en uitproberen. Het bedrijf biedt service aan zowel zakelijke als particuliere klanten, u kunt dus altijd bij hen terecht. Zij werken volgens de integratie van een aantal elementen. De medewerkers hebben passie voor het bedrijf. Daarnaast bieden zij veilige producten, voor zowel mens, dier als natuur en de installatie zal ook altijd op veilige wijze gebeuren. Hun manier van werken is transparant, wat inhoudt dat u weet wat het bedrijf u wel en niet kan leveren, zij zullen bijvoorbeeld altijd doorverwijzen wanneer een klus niet mogelijk is. Ook tijdens het gehele proces werken zij transparant, zo weet u bijvoorbeeld vooraf hoe hoog de kosten voor de werkzaamheden zullen worden. Zo hebt u achteraf geen onvoorziene verrassingen. Het bedrijf werkt graag innovatief op allerlei gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe producten, maar ook op het gebied van klantenservice. Als laatste hecht Vario Masters in Green veel waarde aan betrokkenheid en persoonlijk contact. Neem dus snel contact op!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website